Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Tehnologia camerelor IP – Prima lectie

Noutate adaugata Luni , 10 Octombrie 2016, 14:45:27
Tehnologia camerelor IP – Prima lectie

Ce este o camera de supraveghere IP?

 

O camera care functioneaza pe protocol de retea IP este similara cu o camera CCTV si poate fi folosita pentru supraveghere video. Diferenta o face camera IP care poate transmite datele intr-o retea locala. In timp ce o camera CCTV trebuie sa transmita semnale catre un DVR, camera IP functioneaza pe retea si este digitalizata.

O camera IP are mai multe avantaje in locul unei camere analogice:

  • ► Vizualizare de la distanta - Camera se poate vizualiza de la distanta fara sa cumparati hardware sau software suplimentar. In loc sa fiti in aceeasi locatie cu camera de supraveghere aceasta poate trimite imaigni catre orice locatie. Astfel inseamna: fie ca esti acasa, la restaurant, sau chiar intr-o tara diferite vei putea sa verifici camera de supraveghere. Bineintele ca si camerele analogice se pot vedea de la distanta, insa au nevoie de un DVR. DVR-ul face conversia imaginilor in inregistrari si apoi DVR-ul te transmite pe internet.

 

  • ► Rezolutie video mai mare - In timp ce sistemele de supraveghere analogice HD se chinuie sa scoata rezolutii de 3 Megapixeli, exista deja camere IP cu rezolutie de 24 de megapixeli. Asta ajuta la un zoom digital puternic si imagini ultra detailate pentru recunoastere faciala sau a numerelor de masini.

 

  • Unele camere IP ofera comunicare bi-directionala ca un interfon, astfel puteti vedea de exemplu cine este in fata usii si puteti vorbii cu persoana care este in exterior. Sau in cazul in care un hot va sparge casa si dumneavoastra observati acest lucru ii puteti transmite un mesaj care il avertizeaza .

 

 

  • ► Trimite sau stocheaza inregistrari oriunde! Daca ai conectivitate la internet poti sa trimiti oricand si oriunde filmari de supraveghere video. Camerele IP pot fi setate sa inregistreze intr-un cloud, pe un PC sau pe un dispozitiv specializat numit inregistrator video de retea (NVR). Camerele IP pot sa iti  trimita, e-mail-uri, SMS-uri sau notificari te tip PUSH atunci cand sesizeaza miscare sau chiar activitate sonora.

 

  • ► Rezolutie si frame rate adjustabile. Camerele permit adjustari la rezolutie si adjustari in timp real automate la frame rate in functie de limitarile retelei dar si de limitarile unui HDD

 

  • ► Mai putine cabluri. Unele camere IP au nevoie doar de cateva cabluri pentru a functiona si unele camere se conecteaza direct wireless.

 

Unele camere IP ofera, de asemenea, si software de inregistrare inteligent. Aceasta tehnologie este posibila atunci cand camerele folosesc un software de analiza a inregistrarilor. Aceasta le permite camerelor PTZ sa urmareasca o persoana care se misca, sa caute un obiect, sa numere oamenii care intra/ies si sa trimita alarme. Aceste beneficii se pot gasi in soft-ul camerei sau in softul inregistratorului de retea NVR.

 

Toate aceste beneficii vin cu un cost, adica consumul de banda de retea. Dupa un studiu facut de IP video market INFO, camerele IP foloseau in 2012 doar 1 – 2 MBS latime de banda, si oferind inregistrari HD de la 6-10 cadre pe secunda cu un codec H264. Dar, in ziua de astazi, trebuie sa va pregatiti sa oferiti camerelor de retea o infrastructura buna cu latime de banda mare daca vreti sa vedeti la rezolutie mare si la multe cadre pe secunda. Daca nu aveti latime de banda suficienta, camera va adjusta automat cadrele pe secunda si rezolutia pentru a se potrivi pe o retea mai slaba.

 

 

 

WI-FI VS. POE

 

Atunci cand cautati o camera de supraveghere IP, trebuie sa va ganditi daca vreti sa folositi o retea wireless sau daca doriti sa cablati camerele de supraveghere cu functia PoE.

O retea de camere IP PoE foloseste cablu FTP sau UTP pentru a transimite date si semnale electrice. Nu trebuie sa folositi alimentatoare locale si, astfel, scad costurile de instalare. Instalarea e mai usoara, flexibila si mentenanta se face rapid si usor. Cu ajutorul tehnologiei PoE, locurile de instalare devin mult mai flexibile pentru ca nu trebuie sa asezati camerele de supraveghere langa o priza. In orice caz, PoE pot produce voltaj pana 15.4 W sau tehnologia PoE+ 30W. Astfel, este destul pentru o camera IP PTZ pentru pan tilt si zoom. Daca totusi nu este suficient, atunci trebuie sa va ganditi cum alimentati una sau mai multe camere la o priza in mod direct.

 

Intre timp, camerele IP cu wireless, elimina nevoia de cabluri pentru transmiterea datelor. Acestea au nevoie doar de alimentare locala si se conecteaza prin unde radio la un router wireless. Avantajul este ca poti sa pui camerele de supraveghere in locuri diferite. Dezavantaje pot aparea atunci cand exista interferente intr-o retea de wi-fi. Astfel, camerele de supraveghere ar putea sa nu transmita corect atunci cand prea multe dispozitive wifi sunt utilizate in zona, atunci cand prea multe date sunt transmise prin bluetooth sau atunci cand folositi cuptorul cu microunde si alte electrocasnice care ar putea sa interfereze cu semnalul de wireless. Puterea semnalului poate sa fie limitata in aceste cazuri.

 Cumpara camere de supraveghere IP de AICIOpinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: