Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Tehnologia PoE – Alimentare peste retea pentru camerele IP

Noutate adaugata Joi , 06 Octombrie 2016, 17:52:24
Tehnologia PoE – Alimentare peste retea pentru camerele IP

 

In primul rand trebuie sa clarificam ce inseamna PoE. PoE este o platforma folosita pentru camere IP de retea care foloseste o retea locala cablata pentru a transmite energie electrica pentru fiecare dispozitiv conectat la sistem. Tehnologia PoE poate alimenta camerele de supraveghere, acces point-urile sau telefoane de tip VoIP. 

 

Tehnologia PoE foloseste acelasi cablu pentru a transimte si a primii date dar si pentru a alimenta camerele de supraveghere. Deci in loc sa puneti 2 cabluri distincte puteti sa folositi un singur cablu de retea.

 

Pentru o camera IP PoE trebuie sa faceti doar o singura conexiune si asta ajuta la procesul de instalare. Daca oricum veti conecta camera la o retea, de ce sa nu folositi si acelasi cablu de retea pentru semnal si alimentare.

 

 

 

Ce echipamente sunt necesare pentru PoE?

 

Pentru PoE trebuie sa aveti un NVR cu PoE sau un injector PoE. Acest dispozitiv se conecteaza la router si la o priza. Camerele de retea trebuie sa suporte tehnologia PoE si folosind cablu CAT5, CAT5E sau CAT6 sa fie conectate la un injector PoE. Trebuie sa va asigurati ca distanta de transmisie dintre camera si injectorul PoE sa nu fie mai mare de 100 metri. Altfel camerele nu vor primii destula alimentare.

 

 

Cand cumparati un NVR cu PoE sau un injector, trebuie sa va ganditi cate camere de supraveghere trageti prin PoE, si sa va asigurati ca exista destule port-uri .

 

 

Trebuie sa tineti cont ca nu toate camerele de supraveghere IP suporta PoE. Camerele de supraveghere PoE au un switch de alimentare special care accepta voltajul de pe cablu FTP. In general un injector Poe transmite 48V Curent continuu .

 

Daca nu aveti o camera de supraveghere IP cu Poe, o veti putea conecta la retea fara probleme, insa nu veti putea sa alimentati camera de supraveghere. Pentru camerele de supraveghere nonPoe aveti nevoie de un alimentator separat. Pentru a face o camera de supraveghere PoE aveti nevoie de un splitter POE care transforma semnalul PoE in doua cabluri separate – unul de date si unul cu 12V pentru alimentare.

 

In ziua de astazi exista doua tipuri de sisteme PoE: PoE si PoE+ . Sistemul PoE foloseste standardul IEEE 802.3 si poate sa alimenteze majoritatea camerelor cu pana la 15Wati pe cablu FTP/UTP. Pe de alta parte sistemul Poe+ foloseste un standard care poate sa alimenteze dispozitivele pana la 30Watti, ceea ce il face perfect pentru camere de supraveghere cu infrarosu mare sau de tip PTZ.

 

 

 

De ce sa folositi camere de supraveghere Poe?

 

Pentru a avea avantajele urmatoare trebuie sa luati in considerare un pachet PoE:

 

 

  • ► Scutiti timp si anumite costuri:Daca nu trebuie sa mai trageti inca un cablu electric, veti scutii timp si bani.

.

  • ► Flexibilitate:Nu trebuie sa va mai ganditi sa puneti camerele de supraveghere in apropierea unei prize de curent, veti putea alege sa amplasati camerele oriunde, in special in zonele in care aveti nevoie mai multa de ele. Daca cumva nu alegeti un loc bun pentru o camera atunci o puteti repozitiona cu usurinta.

 

  • ► Stabilitate:Cu PoE folositi o singura alimentare pentru camerele IP care pleaca din acelasi loc, si nu adaptoare in diferite prize. Astfel puteti pune un UPS pentru injector si DVR si astfel veti avea mereu imagini pentru sistemul dumneavoastra video. Chiar si atunci cand aveti o pana de curent.

 

  • ► Siguranta: PoE este un standard gandit sa trasmita curent in mod inteligent, astfel se asigura ca fiecare camera de supraveghere primeste destul curent si nu iti va transmite mai mult sau mai putin curent catre camerele de supraveghere IP. Unele sisteme mai avansate PoE au un sistem de protectie care opresc alimentarea atunci cand simt un scurtcircuit sau supracurent.

 

  • ► Scalabilitate: Daca ai nevoie de mai multe camere de supraveghere si sistemul de inregistrare NVR iti permite asta poti sa mai adaugi un injector Poe pe care sa il legi in switch si apoi in NVR.

 

  • ► Mentenanta usoara:Sistemele PoE sunt administrate prin protocol de retea si este usor sa resetati sau sa dezactivati un dispozitiv PoE.

 

Un alt avantaj este ca o camera de securitate PoE este mereu conectata cablat si astfel exista riscuri mai mici de interferente. Conectarea direct prin cablu de retea la un NVR duce la transmiterea datelor mai repede, imagini cu FPS mai mari si calitate mai buna spre deosebire de camerele conectate wireless.

 

 

 

Dezavantaje care pot aparea atunci cand folosesti POE pentru camerele de supraveghere IP.

 

Printre dezavantajele care pot aparea la folosirea unui sistem PoE se numara:

 

  1. ► Trebuie sa verifiati consumul camerei. Sistemele PoE 802.3 af pot sa duca pe cablu FPT pana la 15.4 Wati. In timp ce acesta este destul pentru majoritatea camerelor de supraveghere s-ar putea sa nu fie destul pentru o camera PTZ. Pentru aceasta camera trebuie sa luati un switch injector PoE+ 802.3 at. Acesta are un cost mai ridicat si tot trebuie sa va asigurati ca ajunge destul curent la camera PTZ atunci cand folositi mai multe camere.  
  2. ► Un singur punct vulnerabil.Chiar daca exista avantaje la acest sistem totusi exista si un risc centralizat. Toate camerele sunt conectate la un singur injector PoE

asta inseamna ca atunci cand se strica injectorul PoE toate camerele nu vor mai inregistra imagini.

 

  1. ► Costuri ridicate.Camerele de supraveghere cu Poe si echipamentele de tip switch injector cu PoE sau dvr-uri cu Poe incorporat sunt in general mai scumpe decat restul echipamentelor.

 

  1. ► Nu puteti folosii cabluri lungi. Ca o regula generala, nu trebuie sa trageti cabluri de retea mai lungi decat 90-100 metri. Cu cat cablul este mai lung, cu atat camerele IP Poe vor primii mai putin voltaj. Astfel s-ar putea sa nu functioneze corect daca sistemul nu este facut corect.

 

 

Atentie! Camerele de supraveghere IP si camerele de supraveghere cu PoE presupun cunostinte avansate de retea. Aceste sisteme de supraveghere nu trebuie instalate decat de profesionisti. Pentru PoE este necesara

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: