Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Supravegherea video a statiilor ITP

Noutate adaugata Luni , 23 Aprilie 2018, 15:57:54
Supravegherea video a statiilor ITP

Ministerul Transporturilor anunta noi modificari ale legislatiei care vizeaza statiile ITP din tara. Incepand cu data de 20 mai 2018, toate statiile ITP vor fi obligate sa detina un sistem de supraveghere video, care sa permita inspectorilor RAR sa monitorizeze mai atent inspectiile efectuate in aceste statii.

 

Ca o explicatie la aceasta modificare legislativa, reprezentantii Ministerului Transporturilor ne-au explicat ca schimbarile privind functionarea statiilor ITP sunt conform reglementarilor Uniunii Europene. „Statiile ITP vor fi obligate sa aiba camere de supraveghere video pentru a inregistra tot procesul de inspectie tehnica periodica al autovehiculului. Nu se mai poate elibera ITP prin telefon. Registrul Auto Roman monitorizeaza mult mai riguros statiile ITP prin noua lege”.

 

 

 

Astfel, pentru a respecta noua legislatie care va intra in vigoare in 20 mai 2018, statiile ITP trebuie sa achizitioneze si sa instaleze un sistem de supraveghere cu minim doua camere cu rezolutie HD si un DVR (sau NVR), sistemul trebuie sa inregistreze non stop pe toata durata de functionare a statiei IP, iar imaginile trebuie pastrate pe o durata de maxim 6 luni.

 

Prevederile legislative specifica ce trebuie obtinut cu ajutorul sistemului de supraveghere din stațiile ITP. Acestea trebuie:

 

• sa permita vizualizarea tuturor inregistrarilor realizate pe un ecran corespunzator și accesibil inspectorului RAR;

• sa permita inregistrarea si vizualizarea pe fluxul de ITP a vehiculului inspectat, a culorii exacte a acestuia și a placii/placilor cu numarul de inmatriculare, indiferent de conditiile de iluminare existente;

• sa permita inregistrarea activitatii de pe linia de ITP pe durata maxima de functionare, respectiv de luni pana vineri intre orele 8,00 si 20,00 si sambata intre orele 8,00 și 14,00;

• sa permita inregistrarea si vizualizarea corespunzatoare a indicațiilor afisajului/afisajelor analogic/analogice sau a indicatoarelor analogice ale standului/standurilor de franare instalate pe linia ITP;

• sa permita stocarea inregistrarilor realizate, vizualizarea lor selectiva pe toata durata stocarii si stergerea automata a inregistrarilor realizate dupa 6 luni de la data preluarii lor.

 

 

Reglementarile complete cu privire la supravegherea video pe linia de ITP sunt prevazute in Ordinului Ministerului Transporturilor (MT) nr. 1319/2016 pentru modificarea si completarea Reglementarilor in legatura cu certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica - RNTR 1, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2.133/2005.

 

 

Pe www.a2t.ro gasiti kit complet pentru supravegherea statiilor ITP, care corespund cerintelor legii. Acest contine:

 

• inregistrator digital 4 canale

• un hard disk pentru stocarea imaginilor conform cerintei legii

• 2 camere de supraveghere HD

• cabluri gata mufate

• 2 alimentatoare pentru camere

• monitor digital pentru vizualizarea imaginilor

• mouse pentru controlul sistemului la setare si vizualizare inregistrari

 

 


Kit supraveghere Statie ITP 2 camere ordin Nr.1319/2016

1.435,83 RON 1.330,70 RON(include TVA)Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: