Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Studiu de caz, acces auto la spitalul de urgente. Cum il realizam?

Noutate adaugata Luni , 13 Martie 2017, 12:21:50
Studiu de caz, acces auto la spitalul de urgente. Cum il realizam?

Studiu de caz, acces auto la spitalul de urgente. Cum il realizam?

 

Nu de putine ori avem de realizat un acces auto restrictionat de bariere, dar care sa fie rapid, eficient si sigur in acelasi timp.

 

Stim foarte bine ca accesul in interiorul unui spital de urgenta, mai ales accesul auto, este extrem de limitat. Nu are voie sa intre oricine, oricum, din simplu motiv ca nu poate ingreuna accesul in zona de primire, unde Ambulanta trebuie sa ajunga repede, fara a face slalom printre masinile parcate.

 

 

 

  

 

 

1. Restictionarea accesului

 

Din acest motiv, limitarea accesului pentru ambulante trebuie sa o realizam cu bariere de acces auto.

 

Ok, barierele se vor monta pe zona de intrare, respectiv iesire si trebuie sa aiba o caracteristica importanta, sa fie rapida. Dar cum se dechid aceste bariere? 

 

Variantele de dechidere clasice pentru o bariera pot varia de la aplicatie la aplicatie, fie prin telecomanda, fie prin buton din cabina portarului, fie prin cartela sau cod de pe un sistem de control acces, dar toate aceste variante implica timp sau activitate umana, care de cele mai multe ori este supusa greselii. Concluzia: avem nevoie de un sistem automat de recunoastere a ambulantei, care sa asigure automat accesul in curtea spitalului. 

 

 

 

2. Fluiditate si viteza

 

Propunera noastra: Un sistem de control acces de mare distanta (long range) care citeste o eticheta UHF lipita pe parbrizul ambulantei, de la o distanta de pana la 6 metri. Asta inseamna ca eticheta inrolata pe sistemul de acces se apropie de bariera la 6 metri distanta, cititorul o va indentifica si va da comanda de deschidere a barierei. Bariera rapida cu deschidere in 3 secunde pe cursa completa (KBM6) asigura accesul rapid in incinta.

 

 

 

3. Inchidere automata

 

Dupa accesul in incinta, ambulanta isi continua drumul catre zona de primiri urgente, iar bariera tebuie sa stie ca poate sa se inchida. Tot automat, normal, creem acest scenariu pentru lucru automat, in viteza, fara erori umane. Folosim pentru acest lucru inductorul de bucla care se monteaza in pardoseala, la cca 1 metru de intrare dupa bariera, dupa ce ambulanta parcurge aceasta zona, bucla inductiva va comanda inchiderea barierei.

 

 

 

4. Deschiderea automata

 

Deschiderea automata pe bariera de iesire, poate fi realizata cu acelasi inductor de bucla montat in pardoseala, la 3-4 metri de linia barierei, in acest moment nu ma mai intereseaza ce masina paraseste curtea, pentru ca am fost foarte atent in procesul de intrare. Presupunem ca masinile care sunt in curte sunt doar ambulante care au nevoie sa paraseasca curtea rapid. Bucla inductiva o pun la o distanta mai mare de bariera, pe traseul de iesire, pentru a avea timp ca bariera sa se deschida, pana ajungem in dreptul ei. Dupa depasirea liniei barierei, putem avea o a doua bucla inductiva, care sa comande automat inchiderea barierei, dupa iesire.

 

Aceasta aplicatie se poate executa pentru mai multe situatii din viata reala. Fie ca este accesul in interiorul unei intreprinderi, fie in interiorul unui ansamblu rezidential, principiile se pastreaza.

 

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: