Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Revolutia 4K!

Noutate adaugata Joi , 22 Martie 2018, 15:19:35
Revolutia 4K!

 

 

 

Sigur ai auzit o cunostinta zicand „Mi-am cumparat un televizor cu rezolutie 4K!” cel putin o data in ultima vreme. Ca majoritatea oamenilor, de altfel, probabil ca deja ai impresia ca rezolutia 4K este ceva extraordinar, fara sa te gandesti mai mult la asta. Cunosti esenta semnificatiei lui 4K, arata mai bine decat rezolutiile anterioare si probabil costa mai mult decat predecesorii sai. Cu siguranta ai auzit si exprimarea „rezolutie HD” de multe ori. Aceasta este des asociata cu o calitate ridicata si... cam atat. Dar te-ai intrebat vreodata ce inseamna de fapt 4K sau Ultra HD? Daca da, ai nimerit in locul potrivit.

 

 

 

 

 

 

Rezolutia video

 

Sa incepem prin a defini rezolutia video. Rezolutia video se refera la numarul de pixeli care sunt afisati pe ecran (fie de la un calculator, camera, telefon mobil, tableta etc.). Rezolutia este masurata prin numarul de pixeli aranjati pe lungime si inaltime, cum ar fi 1920 x 1080p pentru o rezolutie 1080p. Aceasta rezolutie este una din cele mai comune care este disponibila pentru camerele de supraveghere, dar si setarea recomandata pentru majoritatea calculatoarealor. „P”-ul de la finalul dimensiunilor nu inseamna de fapt pixeli. Acel P vine de la „progresiv”, iar daca ati vazut vreodata o rezolutie 720i, i-ul vine la „interpolat”

 

 

 

Scanare progresiva vs. scanare interpolata

 

 

In cazul scanarii progresive, intreaga imagine este generata deodata, lucru care reduce sansele ca imaginea sa para ca palpaie. Pe de alta parte, in cazul scanarii interpolate, doar anumite parti din imagine sunt afisate pe ecran, urmand ca restul sa fie afisat dupa a 1/60a parte a unei secunde. Scanarea interpolata mizeaza pe faptul ca ochiul uman nu poate sesiza acest proces, asa cum are el loc. Dintre cele doua, ecranele cu scanare progresiva sunt cea mai buna alegere, deoarece afiseaza intreaga imagine deodata si nu pe parti.

 

 

 

Ce inseamna toate aceste numere?

 

Atunci cand esti in cautarea unei camere de supraveghere (sau orice alt dispozitiv care are rezolutie video) vei observa multe numere si cateodata poate fi greu sa le descifrezi si sa alegi cea mai buna varianta. Un lucru bun de tinut minte este ca aceste numere sunt prezentate de obicei ca pixeli pe orizontala x pixeli pe verticala (lungime x inaltime). Iata mai jos cateva din cele mai comune rezolutii:

 

1280 x 720 = Rezolutie HD 720p

1920 x 1080 = Rezolutie Full HD 1080p = una din cele mai comune rezolutii intalnite pe camerele de supraveghere

2304 x 1296 = Rezolutie Ultra HD 2K

3840 x 2160 = Rezolutie Ultra HD 4K

 

HD vine de la high-definition care se tranduce printr-un nivel inalt de detalii intr-o imagine sau intr-un videoclip. Inainte de existenta rezolutiei HD a existat SD (standard-definition). Nivelul calitatii rezolutiei SD este inferior in comparatie cu rezolutia HD de astazi si consta, in principiu, in scanari interpolate si o rezolutie mai mica decat 720p, adica 960H.

 

 

 

Beneficiile camerelor de supraveghere 4K

 

In timp ce camerele de supraveghere 720p si 1080p pot face o treaba buna in asigurarea securitatii casei capturand imagini cu casa si cu potentialii rau-facatori, poate iti doresti sa ai acces la si mai multe detalii. O camera de supraveghere 4K este capabila sa genereze orice detaliu pe care poate l-ai ratat. Rezolutia 4K afiseaza de 4 ori mai multi pixeli decat rezolutia 1080p.

 

 

Ce inseamna asta mai exact? Inseamna ca rezultatul va fi o imagine mult mai clara. Cum se intampla asta? O camera cu rezolutie 4K genereaza mai multi pixeli pe ecran, iar rezultatul va fi o imagine cu mai multe detalii si cu mult mai clara. Atunci cand sunt afisati mai multi pixeli pe ecran, ecranul video este marit pentru aplicatii care necesita un ecran mai mare si reduce sansele de a observa linii de grila atunci cand te apropii sa observi mai indeaproape totul.

 

 

 

Costul acestui „lux” al rezolutiei 4K

 

Poate ai ezitat sa iti imbunatatesti sistemul de securitate si astfel ai ratat multe detalii importante in inregistrari. Poate ca pretul mai ridicat asociat in general cu dispozitivele de inalta calitate te-a determinat sa nu faci acest pas. Ca rezultat, probabil te-ai multumit cu o camera 720p sau 1080p camera si ai indepartat gandul ca vei schimba sau imbunatati vreodata camerele de supraveghere. Cu toate astea, e bine sa stii ca preturile nu sunt atat de mari precum esti tentat sa crezi, iar pentru un sistem de supraveghere cu o rezolutie 4K nu vei fi nevoit sa spargi o bancaOpinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: