Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Protejarea camerelor de supraveghere IP de hackeri

Noutate adaugata Marti , 03 Iulie 2018, 16:01:36
Protejarea camerelor de supraveghere IP de hackeri

 

Au existat cateva stiri alarmante despre hackerii care au acces la retele si care controleaza fluxul de imagini de la camerele de supraveghere wireless. Cel mai presus de toate sunt compromise monitoarele pentru bebelusi, existand cazuri in care parintii au vazut camera miscandu-se singura si sau auzind voci necunoscute vorbind cu ei si / sau copilul lor prin difuzoare. O astfel de scena este infricosatoare, dar si alarmant atunci cand acesti hackeri se transforma in infractori cibernetici folosind un gateway nesigur pentru a obtine date personale.

 

 

 

 

 

 

 

Care este solutia? Adoptati procedura de configurare a sunetului, de intretinere si securitate generala pentru camerele dvs. de securitate wireless. Fara masuri de securitate adecvate, camerele de securitate wireless sunt tinte principale, deschise spre manipulare pentru castigul criminal.

 

 

 

De ce sunt camerele wireless vulnerabile?

 

Camerele wireless sunt adesea denumite camere de supraveghere IP (Internet Protocol) activate pentru Wi-Fi. Aceste camere ofera acoperire wireless de securitate pentru a monitoriza si proteja atat afaceri, cat si consumatori, din mai multe motive. Acestea au capacitatea de a utiliza o conexiune de retea la internet pentru a transmite inregistrarile live catre un spatiu online securizat, accesibil prin intermediul unui computer sau al unei aplicatii de mobil, care permite utilizatorului sa observe ceea ce se intampla in timp real. Cu toate acestea, daca nu sunt configurate si securizate corespunzator, camerele IP pot oferi de asemenea un gateway pentru ca hackerii sa incalce intimitatea si sa obtina acces la retelele personale.

 

Aceste tipuri de camere sunt de obicei vulnerabile din cauza erorilor umane. Atunci cand transferati date, este important sa utilizati pe deplin toate straturile de securitate furnizate sau veti suferi consecintele unei activitati nedorite.

 

 

 

Cum sa securizati camerele IP wireless?

 

Asigurati-va ca produsul achizitionat suporta conexiuni criptate, cum ar fi SSL / TLS. SSL este un certificat digital care permite un transfer securizat si criptat de date intre un browser si un server web. Obiectivul principal al SSL este de a impiedica hackerii sa fure informatii sensibile trimise prin internet prin criptarea acestora. Odata ce informatia ajunge la destinatar, datele sunt decriptate. Fara acesta protectie esentiala, nu exista nicio alta modalitate de protejare a unei camere IP wireless.

 

 

 

Securizati reteaua de internet wireless

 

Daca camera IP wireless instalata are conexiuni SSL, reteaua Wi-Fi trebuie sa fie protejata (inclusiv un modem si / sau un router).

Aceste dispozitive conectate trebuie sa fie cat mai sigure posibil sau camera de securitate wireless va fi vulnerabila la atac, indiferent de nivelul de securitate cu care a fost fabricata camera. Cele mai bune modalitate de a asigura o retea wireless sunt:

• sa va asigurati ca routerul dvs. este configurat sa utilizeze criptarea bazata pe WPA2

• sa folositi parole puternice si le schimbati in mod regulat

 

Odata ce reteaua wireless este securizata, asigurati-va sa configurati si sa intretineti corect camera.

 

 

 

Securizati camera IP wireless

 

Cea mai buna varianta de a incepe securizarea este sa cititi manualul de instructiuni. Nu instalati o camera IP wireless inainte de a citi toate instructiunile si de a schimba parola implicita. Utilizarea unei parole implicite este cel mai frecvent motiv pentru care hackerii pot accesa camere wireless. Pe langa o parola puternica si sigura, utilizatorii camerelor wireless trebuie sa:

• actualizati constant firmware-ului

• daca este posibil, opriti camera cand nu o utilizati

• nu va conectaČ›i niciodata la un Wi-Fi public pentru a vizualiza imagini

• stergeti toate e-mailurile care indica faptul ca parola trebuie resetata

• nu asezati camera intr-o zona care compromite confidentialitatea (de exemplu: baie, dormitor, langa un sistem de alarma / computer unde sunt introduse codurile de acces).

 

 

In general, aveti grija atunci cand cumparati o camera IP. Camerele wireless sunt foarte convenabile si usor de instalat, insa este de datoria utilizatorilor sa le tina in siguranta. Urmati instructiunile, utilizati parole puternice la nivelul retelei wireless si la nivelul software-ului camerei si apelati la bunul simt atunci cand determinati zona pe care urmeaza sa o monitorizati. Urmand aceste reguli, hackerii nu vor reusi sa aiba acces la datele si intimitatea dumneavoastra.

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: