Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Optiuni de stocare date pentru sisteme de supraveghere IP

Noutate adaugata Marti , 18 Octombrie 2016, 15:02:21
Optiuni de stocare date pentru sisteme de supraveghere IP

Oamenii de afaceri, dar si persoanele fizice, incep sa recunoasca importanta camerelor de supraveghere pentru birourile si casele lor. Dar nimanui nu ii place sa stea in fata unui monitor si sa verifice imaginile de supraveghere in fiecare zi. Din acest motiv este foarte important sa stocati inregistrarile pentru cat mai mult timp.

 

 

 

 

Card SD sau diferite metode de stocare in camera

 

Cardurile SD sunt folosite de multi ani. Este acelasi tip de stocare pe care il gasiti pentru camere digitale, telefoane si alte dispozitive. Cardurile SD sunt de tip solid-state, deci inseamna ca nu au parti care se misca, astfel uzura este minima.

  

Exista multi producatori de camere IP care integreaza un slot SD sau microSD pentru camerele de supraveghere, pentru ca acestea sunt ieftine si foarte fiabile. Sistemele de supraveghere mici cu doar cateva camere pot folosi carduri SD pentru a elimina nevoia unui NVR. Chiar daca camerele de supraveghere sufera de interferente acestea vor continua sa inregistreze pe SD Card pe care il puteti viziona mai tarziu.

  

Exista carduri de memorie de 128 sau 256 Gb, iar camerele de supraveghere vor inlocui mereu cea mai veche inregistrare. Chiar si asa, puteti stoca aproximativ 2 saptamani de inregistrari nonstop.

 

Dezavantaje. Unul dintre cele mai mari dezavantaje al stocarii imaginilor de supraveghere video pe card este ca daca cineva va fura camera sau o distruge, sansele sunt mari ca filmarea sa fie pierduta.

 

 

 

Inregistrator de retea NVR sau NAS (stocare pe retea)

 

Un NAS este un mediu de stocare universal pentru toate dispozitivele wireless din casa. Acesta poate stoca imaginile de pe telefonul tau, dar si imaginile de pe camerele de supraveghere. Exact ca un SD card, sistemul NAS este convenabil pentru ca poate inregistra diferite medii si este standard LAN.

 

Pe de alta parte, cel mai bun si profesional mediu de stocare pentru camerele IP ramane un NVR. Acesta este folosit in special pentru camerele de supraveghere, functioneaza exact ca un NAS, insa ofera functii de securitate avansate software in functie de fiecare producator.

 

Trebuie sa fiti atenti ce HDD cumparati pentru sistemul de supraveghere IP cu NVR sau NAS, pentru ca acesta va inregistra in mod constant si aveti nevoie de un hard-disk care inregistreaza la 7200 si suporta rescrieri repetate. Dimensiunea Hard-Disk-ului trebuie sa o alegeti in functie de frame rate/rezolutie si timp de inregistrare.

  

Un avantaj real pe care il are un NVR vs un card SD este faptul ca poate sa inregistreze imagini de la mai multe camere de supraveghere. Ofera stocare mai mare si iti permite sa pastrezi imaginile pentru un timp indelungat.

  

Dezavantaje. Precum un card SD, o unitate NVR este in general localizata in interiorul spatiului supravegheat. Ceea ce inseamna ca daca hotii gasesc inregistratorul, pot sa il fure sau pot sa distruga HDD-ul si astfel exista riscul sa pierdeti toate dovezile. Din acest motiv este recomandat ca sistemul de inregistrare NVR sa fie situat intr-un loc cat mai ascuns, greu de gasit de catre hoti.

 

 

 

Stocare in Cloud

 

Daca folosesti Dropbox, iCloud, Google Drive sau ADrive, inseamna ca stii ce inseamna stocare in cloud. Stocarea in cloud este folosita pentru a stoca date pe un server care va fi accesat de pe internet. Este localizat offsite si adminsitrat de providerii de retea.

 

Odata cu cresterea numarului de camere IP, exista si servicii cloud care permit stocarea imaginilor de supraveghere video direct in cloud. Acest lucru este important, pentru ca inregistrarile de supraveghere video nu sunt in locatie. Pentru ca inregistrarile sunt stocate undeva pe internet, atunci inseamna ca hotii nu iti pot distruge filmarea. De asemenea, chiar si in cazul unui incendiu sau a unei inundatii, inregistrarile vor fi in siguranta. De obicei stocarea in cloud nu este atat de scumpa si se plateste lunar. Astfel inregistrarile tale sunt in siguranta.

 

Dezavantaje. Exista sanse ca internetul sa nu functioneze corect sau sa aibe latime de banda prea mica pentru camerele tale de supraveghere. Aditional, poate trebuie sa iti iei un abonament de internet mai bun.

 

 

 

Ce sa alegi?

 

Pentru a alege cea mai buna optiune de inregistrare trebuie sa iti analizezi nevoile. Daca nu ai locuri confidentiale de monitorizat si nu te intereseaza faptul ca trebuie sa platesti lunar, atunci poti sa alegi stocarea in Cloud. Aceasta iti permite sa vezi inregistrarile pe internet si sa stochezi direct intr-un server de cloud fara sa mai ai nevoie de un NVR.Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: