Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

HDCVI 5.0 – O noua perspectiva in supravegherea video

Noutate adaugata Miercuri , 23 Ianuarie 2019, 13:16:49
HDCVI 5.0 – O noua perspectiva in supravegherea video

Producatorii chinezi de la Dahua au prezentat la sfarsitul anului trecut noutatile pe care le aduce standardul HDCVI 5.0. Cele mai notabile caracteristici ale lui HDCVI 5.0 sunt claritatea imaginilor, inteligenta si securitatea la un nivel fara precedent.

 

Pentru cei care nu sunt extrem de familiari cu acest domeniu, nu este nevoie sa intram in detaliile tehnice din spatele acestui acronim. Imaginati-va doar ca angajati un paznic extraordinar de bun, cu o vedere impecabila, care nu este afectata nici macar pe timpul noptii. Acest paznic este capabil, in acelasi timp, sa recunoasca fiecare fata pe care o vede si ii stie si numele. Mai mult, acest paznic este suficient de inteligent incat sa identifice orice potential pericol care se apropie si este suficient de curajos incat sa actioneze spontan. Nu in cele din urma, paznicul minune nu oboseste niciodata si lucreaza 24/7. Nu este nevoie de un miracol pentru a avea un astfel de paznic, deoarece standardul HDCVI 5.0 de la Dahua indeplineste toate cele mentionate mai sus.

 

Haideti sa trecem la detalii putin mai tehnice si la cifre care sa confirme beneficiile extraordinare ale lui HDCVI 5.0. Regasim camere de supraveghere cu descurajare activa, camere HDCVI Starlight cu rezolutii 4K / 5 MP / 1080p, camere HDCVI 1080p Full Color si XVR-uri HDCVI 4K cu codec H.265. Cand toate aceste echipamente sunt combinate, sistemul de supraveghere se va ocupa de problemele de securitate din urmatoarele puncte de vedere.

 

 

 

Protectie perimetrala

 

HDCVI 5.0 poate detecta potentiale riscuri bazate pe miscare configurabila, tripwire si reguli de intruziune. Sistemul va transmite alarme catre utilizatori atunci cand au loc miscari nedorite in spatiul supravegheat. De asemenea, sistemul genereaza analize inteligente care pot filtra obiecte mici precum: animale, insecte, frunze, lumina, picuri de ploaie etc, astfel ca poate reduce alarmele false si permite utilizatorilor sa se concentreze pe pericolele reale, care pot proveni de la indivizi sau masini.

 

 

 

Recunoastere faciala

 

HDCVI 5.0 este capabil sa determine prezenta unei fete umane si face verificari in baza de date stocata, pentru a vedea daca aceasta apartine unui suspect sau unui oaspete recunoscut, in functie de listele introduse de utilizatorii sistemului. In functie de rezultat, sistemul va actiona corespunzator si fie va transmite alarma, fie va acorda acces liber fara verificare manuala la punctul de control de la intrarea in spatiul supravegheat. Garantand acuratele totala si eficienta in toate procesele, sistemul suporta pana la 24 de imagini pe secunda pentru recunoasterea faciala si 20 de baze de date insumand pana la 100.000 de imagini cu fete umane.

 

 

 

Cautare metadata

 

Bazata pe extragerea de informatii atribuite imaginilor cu fete, precum: sex, varsta, ochelari, masti, barba si expresii faciale, metadatele fac posibila cautarea inteligenta comparand obiectul si baza de date sau comparand caracteristicile de identificare, lucru care sporeste acuratetea si eficienta. Mai mult, metadatele sunt de mare ajutor platformelor care permit potentiale aplicatii business realizate de catre terti.

 

 

 

Descurajarea activa

 

Suportand senzori PIR si detectia dubla a miscarii, caracteristici care imbunatatesc acuratetea si reduc spatiul de stocare pentru inregistrarile care au loc la detectia miscarii, HDCVI 5.0 nu doar ca trimite alarme in timp real utilizatorilor, dar si avertizeaza intrusii emitand lumina alba si pornind alarma. Astfel, sistemul poate fi comparat cu un caine de paza, care nu doar ca supravegheaza, dar si latra. De asemenea, impreuna cu alarmele in timp real pe care le transmite utilizatorilor, are loc si o verificare video si audio a inregistrarilor HDCVI, dovada cea mai la indemana cu ceea ce s-a intamplat la fata locului.

 

 

 

Starlight si Full Color

 

Pentru HDCVI 5.0 intunericul nu reprezinta deloc o problema. Camerele Starlight au o rezolutie de la 1080p la 4K si Full Color, care sunt echipate cu senzori performanti de imagine, lentile cu deschidere mai mare, astfel ca sistemul este capabil sa reproduca fidel culorile, iar sensibilitatea la lumina se traduce prin imagini mai clare, mai vii, indeplinind astfel cerintele pentru supravegherea unui mediu slab luminat precum: parcari, strazi laturalnice, magazine etc.

 

Camerele Full Color permit inregistrarea de imagini color 24/7 pentru a colecta informatii cromatice importante precum culoarea imbracamintii si a masinilor. Chiar si in bezna totala, sistemul este functional datorita compensatiei de lumina cu LED-urile Smart IR (pentru camerele Starlight) si a celor Smart White Light (pentru camerele Full Color).

 

Imaginile generate dupa procesarea avansata inlatura zgomotul de pe imagini, in timp ce retine detaliile clare, sunt extrem de folositoare pentru analizele inteligente suplimentare.

 

 

 

 

 

HDCVI 5.0 mentile caracteristicile sistemului HD over Coax inclusiv upgrade-ul usor si utilizarea faciala. Simplifica implementarea sistemului cu caracteristici practice precum codecul inteligent H.265+ si calitatea semnalului audio. Producatorii Dahua pun in continuare accent pe inovatie, calitate si servicii, fapt care le permite sa dezvolte permanent standardul HDCVI. Ultima „gaselnita”, HDCVI 5.0, este inca o piatra de hotar spre telul absolut al celor de la Dahua: o societate mai sigura si un trai inteligent.

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: