Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Ghid de utilizare dispozitive SONOFF

Noutate adaugata Joi , 11 Ianuarie 2018, 14:53:41
Ghid de utilizare dispozitive SONOFF

Cum se instaleaza releul wireless SONOFF (*Aplicabil la toate dispozitivele SONOFF)   

 

 

Opriti orice sursa de alimentare electrica conectata la dispozitiv. 

 

Atentie: Cablurile de intrare L N trebuie sa fie conectate la intrare. Cablurile de iesire L N trebuie conectate la iesire. Atunci cand conectati dispozitive SONOFF pentru electrocasnice (pana la 220W) cele doua porturi terminale de la intrare pot fi conectate la cablul de intrare L si N aleatoriu, respectiv si cele doua porturi terminale de la iesire pot fi conectate la cablul de intrare L si N aleatoriu. Dar, pentru a evita alte probleme de siguranta, va rugam urmariti cu atentie schema de montaj. 

 

Intrare  ———————  Iesire

N ————————————N

L————-————————L

 

sonoff

 

 

 

Cum se instaleaza Slampher 

 

Insurubati ferm un bec E27 in Slamper. Apoi introduceti dispozitivul Slampher intr-un soclu E27. Apoi, il alimentati pentru a-l face sa functioneze,

 

 

 

Conectarea prin frecventa radio 433 MHz cu telecomanda pentru SONOFF RF

 

Daca aveti versiunea SONOFF sau Sampler cu RF (radio frequency) veti avea in interior o telecomanda si o veti putea folosi impreuna cu dispozitivele acestea.

 

Apasati repede de 2 ori butonul "SET" pe dispozitivul SONOFF, led-ul acestuia se va aprinde rosu o singura data. Apoi, apasa unul dintre butoanele A B C D, de pe telecomanda o data la cateva secunde, pentru sincronizare. Daca ai folosit butonul A, acesta va fi folosit pentru deschidere/Inchidere releu.

sonoff_rf_pair_with_433

 

Daca doriti sa iesiti din modul de sincronizare trebuie sa apasati repede de 3 ori butonul "SET"  de pe dispozitivul SONOFF (daca apasati o singura data butonul SET acesta se va transforma in commutator).

 

sonoff_rf_clear_pairing_with_433

 

Conectarea prin aplicatia: E-WeLink

 

Puteti gasi aplicatia E-Welink in Appstore sau Google Play Store, aceasta este compatibila cu toate produsele smart home produse de ITEAD: Sonoff, Sonoff RF, SonoffTH, Sonoff SV, Slampher, Sonoff 4CH/ 4CH Pro.

 

Aplicatia E-WeLink este disponibila in mai multe limbi: Engleza, Rusa, Poloneza, Franceza, Daneza, Italiana. In viitorul apropiat se vor adauga mai multe limbi. In momentul de fata, prin aplicatia E-WeLink puteti face urmatoarele lucruri:

 

 • Comutare ON/OFF de la distanta
 • Urmarire status
 • Programare dupa orar
 • Timer
 • Impartasire dispozitiv
 • Management dispozitive
 • Scene inteligente

 

Aplicatia este in continua dezvolvare si va suporta functii suplimentare in viitorul apropiat.

 

 

 

Cum se foloseste aplicatia?

 

Descarca si instaleaza aplicatia pe telefonul tau smart sau pe tableta.

Scaneaza codul QR pentru a downloada aplicatia eWeLink.

 

 

 

 1. Inregistrati un cont nou

 

Trebuie sa inroduceti numarul de telefon, adresa de e-mail si o parola de cel putin 8 caractere. Apoi veti primi un mesaj SMS cu un cod pentru inregistrare care trebuie s ail introduceti in aplicatie.

 

 

 1. Logheaza-te si adauga dispozitive

 

 

 

Pentru versiunea Android:

 

Deschide WIFI pe telefon inainte sa adaugi dispozitivul (trebuie sa te afli in aria de acoperire a aceleasi retele cu cea a dispozitivului SONOFF).

 

Tine apasat lung butonul “SET” pana cand led-ul verde va lumina intermitent repede.

 

Apasa butonul de search din aplicatie. Apoi apasa “Next”.

 

Selecteaza routerul pe care vrei sa il folosesti si introduceti parola. Apasati pe remember, astfel nu va trebuii sa introduceti de fiecare data. Apasa “Next”.

 

Acum va cauta automat si va conecta dispozitivul din jurul dumneavoastra ( Il veti gasi sub numele de “ITEAD-100000xxxxx”

 

Schimbati numele dispozitivului dupa cum doriti. Acum puteti sa il controlati.

 

 

 

Versiunea iOS: 

 

Apasa butonul de search din mijloc.

 

Apasa butonul ''SET'' lung pe dispozitivul SONOFF, pana cand led-ul verde ilumineaza intermittent repede.

 

Daca dispozitivul face parte din a2a generatie, indicatorul LED va lumina intermittent, de 3 ori si apoi dupa o pauza va ilumina din nou de 3 ori.

 

Atunci intrati in setarile telefonului – WIFI – Conectati dispozitivul ITEAD, introduceti parola default 12345678.

 

Mergeti in aplicatie si confirmati.

 

Acum introduceti routerul WIFI si parola routerului.

 

Schimbati numele dispozitivului dupa cum doriti. Acum puteti sa il controlati.

 

 

 

NOTA:  Daca vedeti dispozitivul nou adaugat offline, va rugam asteptati pentru cateva secunde. Daca ramane offline restartati dispozitivul. Daca totul este ok trebuie sa apara ONLINE in aplicatie.

 

  

Daca setati dispozitivul pe WIFI A si apoi va schimbati conectati telefonul pe WIFI B, nu veti putea folosi dispozitivul. Pentru a schimba dispozitivul pe WIFI B trebuie sa il stergeti si sa il adaugati din nou pe reteaua WIFI B.

 

 

Fiecare dispozitiv are un singur proprietar. Daca ati adaugat un dispozitiv pe un cont acesta nu va putea fi folosit de alt cont doar daca il stergeti din primul cont. Proprietarul poate sa dea share la dispozitive pentru a putea fi folosite de catre altcineva.

 

 

Ce indica LED-ul verde?

 

Exista doua tipuri de explicatii – pentru dispozitivele din prima generatie sau pentru cele din a 2a generatie.

 

Dispozitivele din prima generatie lumineaza intermitent in continuu cand sunt in modul de sincronizare. Dupa cum vedeti mai jos

Dispozitivele din a 2a generatie lumineaza intermittent de 3 ori, apoi fac o pauza si se repeta iluminarea atunci cand sunt in modul de sincronizare.

 

 

LED-ul verde ramane aprins. Inseamna ca dispozitivul a fost conectat cu success.


Led-ul verde se aprinde scurt o data, si apoi se repeta dupa o pauza.  Dispozitivul nu a reusit sa se conecteze la wireless

 

Led-ul verde se aprinde intermitent incet. Dispozitivul este conectat la router si la server dar nu a functioneaza in aplicatie. Incearca din nou sa il sincronizezi.

 

 


Led-ul verde se aprinde scurt de 2 ori, apoi face pauza si se repeta. Aceasta inseamna ca dispozitivul este conectat la router dar nu si la internet. Va rugam verificati internetul si routerul din locatie.

 

 

 

 

 1. Cum stergi un dispozitiv?

 

Pentru a sterge trebuie sa mergeti in lisa de dispozitive, sa apasati pe iconita cu cosul de gunoi si apoi se va sterge. Sau puteti sa accesati dispozitivul si apoi sa apasati pe iconita cu cosul de gunoi din coltul sus dreapta.

 

  

 

 1. Managementul grupurilor, scenelor, a scenelor inteligente

 

Introduceti dispozitivul in lista “ All Devices”, apoi apasati sa o mariti si veti vedea toate grupurile. Apoi apasati “ Manage Group” pentru a creea un grup nou.

Apasati in coltul de sus – dreapta pe pagina “ All Devices” si acolo veti avea “ scene” . Apasati pentru a accesa scenele.

 

 

 

 1. Setari grupuri

 

Puteti introduce fiecare dispozitiv intr-un anume grup. Astfel daca aveti multe dispozitive sonoff le puteti controla cu usurinta. ( de exemplu – puteti creea un grup pentru fiecare camera in parte, sau alte grupuri precum iluminare in toata casa, etc. Daca ati creat un grup “bucatarie” puteti sa porniti sau sa opriti toate dispozitivele din acest grup. Chiar daca stergeti un grup, nu se vor sterge si dispozitivele. Acestea vor ramane in lista generala “my devices”

 

 

 

 1. Scene

 

O scena contine mai multe dispozitive, fiecare cu un anumit status – Inchis(OFF), deschis (ON) sau KEEP ( pastreaza statusul current). Toate dispozitivele dintr-o scena vor functiona dupa cum sunt setate de dumneavoastra.

 

Puteti sa folositi o scena pentru a specifica diferite led-uri catre scena A, sa le setati sa ramana in starea initiala. Urmatoarea data sistemul va executa automat scena.

 

 

 

 1. Scene inteligente

 

Puteti folosi scenele inteligente impreuna cu un dispozitiv care colecteaza diverse date despre mediul current, acesta poate sa opreasca/porneasca alte dispozitive.

 

Scenele inteligente pot fi declansate doar impreuna cu SONOFF TH10/TH16, si dispozitivele care pot fi commutate sunt toate releele sau prizele inteligente. Daca doriti sa stiti care dintre dispozitivele noastre sunt compatibile intre ele puteti sa intrebati la departamentul vanzari atunci cand faceti comanda.

 

 

Cum functioneaza o scena inteligenta? Exemplu cu SONOFF TH10

 

Setati SONOFF TH10 in modul manual, doar atunci cand se declanseaza conditia se va indeplinii task-ul. Apoi setati conditia pentru scena inteligenta: Sonoff TH10 > 27 ℃ atunci deschide releul.

 

Daca temperature dumneavoastra trece de 27 grade Celsius, sonoff va deschide releul. Dar daca temperatura este deja mai mare de 27 grade celisus, acesta nu va putea sa inchida releul sonoff.

 

 

Pentru o scena inteligenta aveti nevoie de:

 

 1. Cel putin un dispozitiv SONFF TH ( cu senzor de temperature) sic el putin 1 releu, priza, etc. ( SONOFF, Sonoff RF, Sonoff SV, Smart socket)
 2. Toate dispozitivele de mai sus trebuie sa fie puse in acelasi cont, dispozitivele share-uite din alt cont nu sunt suportate.
 3. Sonoff TH trebuie sa fie in modul manual si nu in mod AUTO
 4. Temperatura in timp real atunci cand setati scena inteligenta trebuie sa fie mai mica/mare decat pragul stabilit de dumneavoastra

  

 

 

 

 

 1. Impartasirea dispozitivelor

 

Introduceti dispozitivul pentru care doriti sa impartasiti accesul, apasati SHARE, apoi introduceti numarul de telefon sau adresa de e-mail. Cel care vrea sa primeasca accesul trebuie sa aibe cont in aplicatie inainte sa trimiteti.  Apoi acesta va primi o invitatie, pe care este necesar sa o accepte pentru a primi accesul. Acum va putea sa foloseasca dispozitivul dumneaovastra.

 

Doar proprietarul poate sa impartaseasca accesul.

 

 

 

 

 


Releu Wireless un canal 10A SONOFF RF

69,99 RON 56,99 RON(include TVA)

Releu Wireless un canal 10A SONOFF Basic

59,99 RON 38,99 RON(include TVA)

Dulie Wifi E27 SonOff Slampher

74,99 RON (include TVA)

Releu Wireless 4 canale 10A SONOFF 4CH R2

149,99 RON 128,99 RON(include TVA)Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: