Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Ghid aplicatie EweLINK - Step by step

Noutate adaugata Luni , 26 Martie 2018, 10:59:03
Ghid aplicatie EweLINK - Step by step

Prezentare aplicatie

 

Aplicatia eWeLink este o aplicatie de controlare a unei case inteligente - Smart HOME, care poate sa controleze toate dispozitivele produse de ITEAD (gama SONOFF), dar si alte produse din alte branduri intr-o singura aplicatie. Daca ai dispozitivele inregistrate in aplicatie eWeLink vei putea sa le controlezi din Alexa sau din Google HOME. 

 

Dispozitivele se conecteaza printr-o retea wireless si pot fi controlate din aplicatia eWeLink. In mod normal aplicatia suporta dispozitive nelimitate, insa pentru a functiona fara probleme nu recomandam mai mult de 150 dispozitive. 

 

 

 

 

 

Functiile de baza ale aplicatiei eWeLink:

 

• Comutare deschis/inchis

• Numaratoare inversa/ Timer/Orar

• Impartasirea controlului cu alti utilizatori

• Management de grupuri sau scene 

• Scene inteligente

 

EWeLink.png

 

 

 

 

Inregistrare cont

 

Descarca si instaleaza aplicatia pe telefonul tau smart sau pe tableta. Scaneaza codul QR pentru a downloada aplicatia eWeLink.

 

Puteti gasi aplicatia E-Welink in Appstore sau Google Play Store, aceasta este compatibila cu toate produsele smart home produse de ITEAD: Sonoff, Sonoff RF, SonoffTH, Sonoff SV, Slampher, Sonoff 4CH/ 4CH Pro.

 

Aplicatia E-WeLink este disponibila in mai multe limbi : Engleza, Rusa, Poloneza, Franceza, Daneza, Italiana. In viitorul apropiat se vor adauga mai multe limbaje. In momentul de fata prin aplicatia E-WeLink puteti face urmatoarele lucruri:

 

Ewelink login

 

Inregistrarea se face pe baza de numar de telefon sau e-mail. Va sugeram sa va faceti mereu update la ultima versiune de aplicatie. Selectati codul de tara al dumneavoastra si introduceti un numar de telefon valid. Telefonul va primi un SMS cu un cod de verificare.

 

Daca doriti va puteti inregistra doar prin e-mail. Va trebui totusi sa selectati codul tari pentru mobil si apoi sa va introduceti adresa de e-mail. Veti primi un e-mail cu codul de verificare. Introduceti in aplicatie codul de verificare, confirmati parola si apasati next. Din motive de siguranta parola nu trebuie sa fie mai scurta de 8 caractere. 

 

Daca va uitati parola va rugam folositi butonul de " Forget Password" din ecranul de pornire. Parola se va reseta pe e-mail sau prin Sms. 

 

Un singur cont se poate fi activ pe un singur telefon la un moment dat. Daca v-ati logat cu telefonul A, si mai tarziu v-ati logat cu telefonul B, aplicatia va va deconecta automat din dispozitivul A. 

 

 

 

Cum adaugi dispozitive prin WIFI

 

eWeLINK sincroinzeaza dispozitivele si apoi le controleaza printr-un server cloud. Asta inseamna ca la inceput toate dispozitivele trebuie sa fie conectate la routerul WIFI si apoi catre serverul nostru cloud. Deci fiecare dispozitiv trebuie sa fie sincronizat cu routerul WIFI din locatie si apoi introdus in aplicatia eWeLINK. 

 

Inainte de a introduce un dispozitiv, este necesar sa deschidetei WIFI-ul. Asigurati-va ca sunteti conectati pe aceeasi adresa de wifi pe care o selectati atunci cand sincronizati dispozitivele prin aplicatie.  

 

Mai jos puteti vedea procedura de sincronizare: 

Ewelink add device (2).jpg

 

Pasul 1. Apasati lung pe butonul de sincronizare al dispozitivului dumneavoastra SONOFF pana cand led-ul verde va ilumina intermitent rapid.

 

Pasul 2. Deschide aplicatia eWelink, apasa pe  "+" pentru a adauga un dispozitiv. Pentru Android, va rugam selectati iconita si apasati NEXT.

 

 

Pentru iOS, va rugam intrati in setarile telefonului si conectatil-va la wireless-ul care incepe cu ITEAD-*****, apoi introduceti parola standard 12345678. Va intoarceti in aplicatia eWeLink si selectati iconita de sincronizare. Apasati Next. Veti avea doua tipuri de dispozitive disponibile in iOS, trebuie sa il selectati pe cel din generatia dumneavoastra. Va puteti da seama in functie de cum ilumineaza led-ul verde. ( daca ilumineaza rapid si face o pauza, atunci alegeti prima varianta de sus. Daca led-ul lumineaza in orice alt mod, alegeti a2-a varianta). 

Pairing icons.jpg

 

Atentie - Telefonul trebuie sa aiba locatia pornita si sa ii permita aplicatiei sa acceseze locatia. Daca nu, se poate sa aveti probleme la sincronzare. 

 

Ewelink pairing.jpg

 

Pasul 3. Introduceti numele si parola de la wirelesul local. Aveti grija sa fiti conectati pe acelasi wireless. Momentant  aplicatia eWeLink suporta doar retele 2.4G . Retelele 5G Wi-Fi nu sunt suportate. Apasati NEXT

 

Ewelink name device.jpg

Pasul 4. Dupa ce ati gasit dispozivitul ii puteti schimba numele pentru o identificare usoara in viitor. 

Daca va schimbati routerul, sau locatia dispozitivului acesta trebuie sters din aplicatie si adaugat din nou dupa procedura de mai sus. 

 

 

 

Lista dispozitivelor. 

 

Dupa ce le-ati adaugat cu succes, acestea vor aparea in lista dispozivelor.  Utilizatorii vor vedea care dintre dispozitive sunt online sau care nu sunt. Utilizatorii vor vedea deasemenea puterea semnalului WIFI, si daca acestea au ultimele update-uri de firmware. Utilizatorii pot sa inchida sau sa deschida dispozitivele prin apasarea comutatorului din aplicatie. Utilizatorii pot sa stearga apasand butonul de delete (iconita cu cosul de gunoi). Pentru a vedea orarul aplicatiilor apasati pe iconita cu ceasul. 

 

Ewelink all devices.jpg

 

 

 

Daca apasati pe ALL DEVICES, puteti sa le sortati in: Dispozitive pe care sunt impartasite de dumneavoastra, dispozitive impartasite catre dumneavoastra de altcineva, sau puteti crea grupurile dumneavoastra personalizate. Apasati pe manage group pentru a crea un grup. 

 

Ewelink group management.jpg

 

 

Detaliile dispozitvelor 

 

Apasati pe un dispozitiv pentru a intra in interfata de control. Fiecare dispozitiv are interfata diferita in aplicatie. 

 

Pentru dispozitivul SONOFF TH, utilizatorii pot vedea(atunci cand instaleaza un senzor de umiditate si temperatrua) in timp real cate grade sunt in casa si care este gradul de uminitate. Acesta poate fi setat pe manual sau pe automat. 

Chiar daca fiecare dispozitiv are o interfata diferita, acestea vor avea cateva iconite in comun

Settings : puteti schimba numele, verificare versiune firmware, oprire pornire vibratii. 

Product info : Datele despre producator si model 

Share: Administratorul poate sa impartaseasca dispozitivele catre alti utilizatori eWeLink 

Timer: Poti sa adaugi un timer, sau un orar care se repeta pentru a porni/opri dispozitivele. 

Countdown: numaratoare inversa pentru comutare inchis/deschis

 

 EWeLink_Control_Interface

 

 

 

Setarile dispozitivului

 

In coltul din dreapta sus ( ... ) este un meniu care contine doua submeniuri. "Settings" si "Delete", in meniul Settings puteti schimba numele dispozivitului si canalul, puteti sa verificati versiunea de firmware si sa ii faceti upgrade, puteti sa activati/deazactivati vibratiile din aplicatie, si cel mai important puteti sa setati starea implicita a dispozitivului.  In general dispozitivele raman inchise dupa o pana de curent. Dar puteti sa le setati sa fie in mod automat deschise - ON / inchise OFF / sau sa isi mentina starea anterioara KEEP.

 

Device settings.jpg Power on status.jpg

 

 

Notificari - Dupa ce activati aceasta optiune, telefonul sau tableta de pe care folositi aplicatia. Daca dati click pe notificare va intra in aplicatie si va va arata istoricul dispozitivului.

 

 

Device settings 1.jpg

 

 Device status push.jpg

 

Puteti intra direct in aplicatie pentru a verifica istoricul dispozitivului.

 

Settings top.jpg

Operation records 1.jpg

 

 

 

Impartasirea controlului dispozitvelor

 

Proprietarul poate impartasi controlul dispozitivelor. Acestia vor avea acces sa le porneasca/opreasca din aplicatia eWLink. Proprietarul poate sa autorizeze permisiuni pentru a modifica orarul sau sa le permita utilizatorilor sa adauge sau sa stearga un anumit program orar.  Aceasta functionalitate este perfecta pentru a putea face setarile usor de catre orice membru al familiei. Nu exista limita de utilizatori pentru impartasirea dispozitivelor.

 

 Share-2.jpg

 

 

Atunci cand impartasiti dispozitive trebuie sa fie amandoua persoanele conectate le eWeLink. Daca contul nu este online, acesta nu va primii mesajul de invitatie. 

 

Apasati pe share, introduceti informatiile utilizatorului cu care vreti sa impartasiti ( codul de tara, numarul de telefon sau adresa de e-mail). Selectati permisiunile pe care doriti sa le dati si apasati OK.

 

Atentie! Aici introduceti numarul de telefon al persoanei care va primi accesul, nu al dumneavoastra.

 

Celalalt cont, va primi mesajul de invitatie. Acesta va accepta si atunci dispozitivul va aparea si la el in aplicatie. 

Daca dispozitivul este sters de proprietar, toti utilizatorii isi vor pierde accesul. 

 

NOTA. 

1. Nu se poate impartasi accesul in alt continent. Conturile trebuie sa fie conectate pe acelasi server. Daca folositi un VPN se poate sa nu functioneze.

2. Doar proprietarul are acces la SCENE, GRUPURI sau STATUS.

 

 

Programarea la orar

 

Este o functie de baza pe care o au toate dispozitvele. Aceasta setare iti permite sa setezi un orar dupa care dispozitivul se deschide/inchide. Momentan exista 3 moduri de a stabili un orar: programarea temporizării, cronometrul de numărătoare inversă și sincronizarea buclă.

 

 

Programarea temporizarii

 

Aici puteti seta o ora la care sa se inchida/deschida sau puteti sa puneti pe repeat si sa selectati zilele in care sa se repete. ( similar cu ceasul desteptator de la telefonul mobil) 

Ewelink schedule timing.jpg

 

Temporizare la numaratoare inversa

 

Aici puteti sa setati ca dispozitivul sa porneasca sau sa se opreasca dupa un anumit timp. 

 

Ewelink countdown timer.jpg

 

 

 

Temporizarea in bucla

 

Gasiti temporizarea in bucla la setarile dispozitivului. Aceasta poate sa fie auto-executata la un anumit timp pe care il selectati dumneavoastra si apoi sa continue sa functioneze un timp mai scurt. 

De exemplu: Temporizatorul pentru pompa de oxigen din acvariul pestilor. 

Setati pompa sa porneasca la 60 de minute si sa ramana pornita timp de 20 de minute, apoi sa se stinga automat si sa repete actiunea acesta in mod nelimitat. 

 

Ewelink loop timer.png

 

Acest temporizator este suportat de urmatoarele dispozitive: Sonoff S20, Sonoff Touch, Sonoff SV, Sonoff TH10/TH16, Sonoff RF, Slampher, Sonoff POW ( cu firmware 2.0.3 sau mai mare), Smart socket S30, Sonoff T1-1.

 

Scene

 

O scena este setata sa se execute automat de catre toate dispozitivele din aceeasi scena.  Exista 3 tipuri de scene, fiecare cu o conditie de declansare diferita. Prima declansata de un click, a doua de anumite date primite de dispozitiv(cum ar fi temperatura/lumina/calitatea aerului si nivelul de zgomot) si a 3-a declansata de un status al altui dispotivit. 

Doar proprietarul poate creea scene. Scenele nu pot fi impartasite cu alti utilizatori.

 

 

 

Declansata de un click

 

Atunci cand creati o astfel de scena, puteti sa porniti sau sa opriti un grup de dispozitive simultan. De exemplu creati o scena care se numeste " Plecare de acasa" si adaugati toate dispozitivele din scena sa se inchida, apoi o salvati. Atunci cand activati scenta ("RUN") toate dispozitivele se vor inchide automat. 

 

Scene click to execute.jpg


Pentru aceasta trebuie sa selectati “Click to execute” sa adaugati alte dispozitive in scena existenta, sa o numiti sa salvati scena.

 

Scene run.jpg

 

 

 

Declansat de datele colectate de un anumit dispozitiv

 

Aceste scene sunt numite si scene inteligente. Utilizatorii pot sa isi aleaga anumite date colectate de dispozitive pentru a declansa scena. In functie de ce senzori aveti instalati in casa puteti seta temperatura, umiditatea, intensitatea luminoasa, nivelul sonorului. Acestea functioneaza cu SONOFF SC, SONOFF TH, S22 sau cu sistemul de alarma NEST.

 

Scene trigger by device.jpgEwelink sonoff th smart scene.jpg

Dispozitive suportate ( se adauga in fiecare zi dispozitive noi) 

Pentru declansare - Sonoff SC, Sonoff TH, SonoffTH10, Sonoff TH16, S22, NEST Thermostat, RF Bridge RF Bridge 433 (Android3.1.0), si alte alarme.

Pentru executare: Toate dispoziticele SONOFF sau ITEAD, RF Bridge 433 (Android3.1.0)

 

 

 

Declansate de statusul unui alt dispozitiv

 

Exista un nou tip de scena care se declanseaza in functie de statusul unui alt dispozitiv. 

Daca statusul dispozitivului A se schimba, atunci statusul dispozitivului B - se schimba in cel setat in aplicatie. 

De exemplu: Atunci cand Sonoff SV este pornit ON, Atunci porneste SONOFF CH4 si opreste B1

 

Scene condition.jpgScene multichannel.jpgScene by status.jpg

Functioneaza cu GOOGLE HOME, GOOGLE NEST, ALEXA, IFTTT

 

 

 

Detaliile utilizatorului

 

Aici puteti schimba datele si informatiile dumneavoastra

Puteti schimba limba, puteti schimba numele si parola, puteti verifica versiunea de firmware, puteti sa trimiteti un feedback catre programatori. 

 

 

Ewelink center.jpg.

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: