Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

DVR vs. NVR – ce sa alegi?

Noutate adaugata Miercuri , 21 Martie 2018, 14:14:07
DVR vs. NVR – ce sa alegi?

Ai facut primul pas catre sporirea securitatii casei tale si, sa zicem, ai cumparat 6 camere de supraveghere. Deschizi cutiile, instalezi camerele si introduci cate un card SD in fiecare camera (asta inseamna 6 carduri). In loc sa poti vizualiza simultan imagini de la fiecare din cele 6 camere, esti nevoit sa vizualizezi imaginile separat, de la fiecare camera in parte. Desi un card SD permite camerei sa stocheze imagini, acesta nu este capabil sa inregistreze in mod continuu pentru mai mult de 4 zile maxim (in cazul unui card de 32 GB – dar aceasta perioada difera si in functie de rezolutia camerei). Acest lucru poate sa ingreuneze salvarea continua a inregistrarilor, fara a utiliza un serviciu tert, cum ar fi o stocare pe Cloud. Astfel, exista o solutie mai practica, si anume utilizarea unui DVR sau NVR pentru a putea inregistra in mod continuu pentru o perioada mai mare de timp (30 – 50 de zile, in functie de camere si de hard disk-ul utilizat). Atat NVR-urile, cat si DVR-urile ofera posibilitatea de a face back-up prin USB, astfel ca vei avea mai multe optiuni pentru salvarea imaginilor inregistrate.

 

 

 

 

Ce este un DVR si un NVR?

 

 

Buna intrebare! Numele de DVR provine de la Digital Video Recorder, iar NVR de la Network Video Recorder, ambele putand sa salveze imaginile provenite de la camerele de supraveghere. Arata incredibil de asemanator, depinzand de model, iar majoritatea utilizatorilor nu sunt siguri care sunt diferentele intre cele doua dispozitive. Ambele tipuri de inregistratoare au moduri personalizate de inregistrare (manual, la program, la detectia miscarii) si ai posibilitatea sa setezi intervale de inregistrare de la 1 minut pana la 2 ore. Cu ajutorul unui inregistrator video ai posibilitatea sa controlezi PTZ (in cazul in care camera suporta asta) si poti vizualiza inregistrarile de la toate camerele pe un monitor. Ai posibilitatea sa stochezi pana la 10 TB (in functie de modelul de DVR sau NVR) de inregistrari video (comparativ cu 32 GB cu unc ard SD) si poti face back-up prin USB, lucru care este util daca nu ai posibilitatea sa stochezi pe Cloud, de exemplu.  

 

 

 

 

NVR

 

NVR-urile sunt destinate utilizarii exclusive cu camere de supraveghere IP (camere care pot trimite si primi date prin reteaua de internet). Prin intermediul NVR-ului, imaginile inregistrate sunt procesate si codate in camera IP. Acele date sunt apoi trimise rapid catre NVR pentru a fi stocate, iar utilizatorul va putea sa le vizualizeze cu usurinta. In functie de numarul de camere pe care le detii, NVR-ul va consuma o parte variabila a latimii de banda a retelei.

 

 

Exista doua tipuri de NVR-uri: PoE si Wi Fi. Un NVR cu PoE presupune utilizarea de porturi Ethernet si a unui switch PoE, in timp ce un NVR Wi-Fi utilizeaza conexiunea la internet pentru a comunica cu camerele.

 

Un NVR PoE conecteaza toate camerele printr-un singur cablu printr-un switch PoE (asigurati-va ca aveti suficiente porturi pentru toate camerele), iar un NVR Wi-Fi se conecteaza wireless prin reteaua de internet. NVR-urile sunt incredibil de flexibile cu camerele conectate, dar pot experimenta pierderi de semnal datorate conexiunii la internet. Daca folosesti oricare din cele doua tipuri de NVR-uri nu va trebui sa-ti faci probleme si planuri legat de gaurile pe care trebuie sa le dai pentru a trage cabluri si a conecta camerele. Ai nevoie de un singur cablu pentru acest aspect.

 

 

 

 

DVR

 

DVR-urile sunt compatibile cu camerele de supraveghere analogice (camere care transmit semnalul prin cablu coaxial, de exemplu). Un DVR ia datele direct din camere si va procesa si coda inregistrarile in sistemul sau si nu in camere, ca in cazul NVR-ului. Fiecare camera trebuie sa fie conectata la DVR printr-un cablu individual. Ca un rezultat al acestei conexiuni point-to-point, vei observa ca semnalul este mult mai stabil. Totusi, e nevoie de cate un cablu pentru fiecare camera. Din fericire, costul DVR-urilor este in general mai mic decat cel al NVR-urilor.

 

 

 

 

Si totusi ce alegi?

 

In final, este o chestiune de preferinta personala. Asa cum am specificat mai sus, NVR-urile sunt o alegere buna pentru acei utilizatori care sunt nu au foarte multe cunostinte despre securitatea video si despre partea de instalare a sistemelor. Tot ce trebuie sa faci este sa conectezi un cablu pentru ca NVR-ul tau PoE (cel Wi-Fi se conecteaza prin internet) pentru a stabili o conexiune cu camerele. Va avea un cost putin mai mare decat in cazul DVR-urilor, dar este capabil sa redea imagini de inalta calitate. DVR-urile sunt disponibile la un cost mai mic si vei obtine un semnal mai stabil cu camerele de supraveghere.

 

 

Orice varianta de inregistrator video ai alege, poti fii sigur ca ambele se seteaza relativ usor si vei avea posibilitatea sa inregistrezi continuu pentru a perioada care poate varia intre 30 si 50 de zile (in functie de numarul de camere, rezolutia lor si capacitatea de stocare a hard disk-ului).Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: