Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Cum functioneaza recunoasterea faciala in multime?

Noutate adaugata Joi , 19 Iulie 2018, 12:16:05
Cum functioneaza recunoasterea faciala in multime?

Exista diferite metode utilizate pentru potrivirea biometriei faciale. Metoda cea mai simpla masoara diferite caracteristici ale fetei unei persoane, cum ar fi distanta dintre ochi sau pozitia gurii fata de nas. Aceste masuratori geometrice sau vectori sunt apoi codificate si stocate intr-o baza de date pentru o comparatie ulterioara. Acest tip de sistem este de obicei folosit la cititoarele de control al accesului biometric la usa.

 

A doua metoda este mai complexa. Aceasta foloseste camere IP pentru a capta imaginea completa a fetei si foloseste cat de multe informatii poate. Software-ul foloseste apoi algoritmi de computer pentru a construi un set de date de definitie. Aceasta baza de date statistice creste acuratetea sistemului de recunoastere faciala. Algoritmul mai complex de recunoastere faciala este folosit pentru a identifica o persoana intr-o multime.

 

Tipul de recunoastere faciala folosita pentru a identifica fata unei persoane intr-o multime este diferit fata de cel folosit de sistemele de control al accesului biometric. Ele au cerinte si provocari diferite. Sistemele de control acces capteaza imagini ale fetei intr-un mediu controlat. Exista o baza de date relativ mica de chipuri care trebuie comparate. Comparatia ulterioara se face, de asemenea, intr-un mediu controlat. Conditiile de iluminare si pozitia fetei sunt identice atat pentru captare, cat si pentru comparatie. Recunoasterea unei persoane intr-o multime este mult mai complicata. Fetele dintr-o multime pot fi orientate diferit fata de imaginea initiala. Iluminarea poate fi diferita, pot exista diferite expresii faciale si umbre care modifica imaginile detectate. Fata ar putea fi partial acoperita de alte persoane din mediul in care se afla.

 

 

 

Cum functioneaza recunoasterea faciala 3D?

 

Recunoasterea faciala 3D extinde metodele traditionale de recunoastere faciala la captarea si identificarea precisa chiar si in cazul unul flux live de imagini. In acest caz se foloseste geometria tridimensionala a fetei umane.

 

Exista mai multe tehnici pentru captarea 3D a fetelor. O metoda utilizeaza mai multi senzori pentru a crea un model 3D al fetei. O alta metoda capteaza fata 2D si apoi o converteste intr-o imagine 3D. Acest proces de transformare reduce costurile de captare si mentine acuratetea. O camera IP standard de inalta rezolutie poate fi utilizata pentru captura. Procesul integral de cautare a ratei cadrelor are nivele diferite de dificultate in comparatie cu un mediu controlat. Algoritmul de inalta performanta utilizat pentru identificarea 3D trebuie sa functioneze chiar si atunci cand exista un fundal aglomerat. Subiectii nu sunt doar in miscare, dar directia in care se misca nu este optima pentru scopuri de potrivire si recunoastere faciala. Un sistem sofisticat de recunoastere faciala 3D poate identifica oamenii chiar si atunci cand exista miscare neclara. Ea face acest lucru prin urmarirea fetelor in timp. Sistemul functioneaza chiar si atunci cand exista fundaluri aglomerate, variatii de lumina si posibilitatea ca fetele sa fie ascunse (ocluzate) de obiecte sau de alte persoane.

 

In lumea reala, sunt prezenti mai multi oameni si fiecare necesita detectare simultana, urmarire si potrivire. Fetele trebuie sa fie recunoscute chiar si atunci cand exista degradari ale detaliilor faciale din cauza compresiei pierdute, care este prezenta in aproape toate transmisiile video si chiar si atunci cand imaginile sunt stocate. Sistemele de recunoastere faciala 3D mai performante invata in mod constant cum sa functioneze mai bine prin utilizarea retelelor neuronale convolutionale care le permit sa antreneze algoritmii pentru a oferi performante tot mai bune.

 

 

 

Integrarea sistemelor de supraveghere IP

 

O camera IP poate fi utilizata pentru a capta chipuri intr-o mulțime. Camera IP trebuie sa fie pozitionata intr-un mod care sa permita captarea corecta a fetelor si pentru a oferi cel putin 30 pana la 35 de pixeli pe toata fata. Pentru a maximiza performanaa, iluminatul trebuie sa fie bine controlat. Camerele care includ WDR bun sunt cele mai bune atunci cand exista o mare varietate de iluminare. Cand este intunecat, camerele ar trebui sa aiba suficienta sensibilitate la lumina scazuta pentru a functiona fara sa produca mult zgomot (pureci) pe imagini.

 

Unele programe de management video (VMS) au optiuni pentru recunoasterea faciala integrata. Acest lucru permite persoanei responsabile de securitate sa fie anuntata atunci cand o persoana de interes este detectata. De asemenea, permite cautarea inregistrarii video pentru toate cazurile cand o anumita persoana a fost inregistrata.

 

Recunoasterea faciala este o provocare biometrica. Este deosebit de dificil mai ales atunci cand recunoasterea unei fete este facuta intr-o multime. Sistemele de recunoastere faciala 3D sunt una dintre cele mai fiabile modalitati de a oferi recunoasterea faciala intr-o multime. O camera IP si algoritmi noi de software au devenit disponibile si recunosc cu succes fetele intr-o multime.

 

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: