Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Control acces biometric – avantaje si dezavantaje

Noutate adaugata Miercuri , 02 Mai 2018, 16:02:01
Control acces biometric – avantaje si dezavantaje

Sistemele de identificare biometrice devin din ce in ce mai populare. Piata sistemelor biometrice este asteptata sa creasca de la 10,74 miliarde de dolari in 2015 la 32,73 miliarde de dolari pana in 2022.O astfel de crestere rapida in acest sector este inevitabila, luand in considerare eficienta acestei tehnologii. Cu toate acestea, din cauza varietatii mari de optiuni disponibile in sistemele biometrice, clientii sunt deseori pierduti atunci cand vine vorba de a alege o varianta tehnologica. Mai mult, acestia nu sunt siguri ce avantaje si ce dezavantaje are utilizarea unui sistem biometric.

 

 

 

 

Intr-un articol recent blog post, o companie spaniola de securitate discuta despre aceasta problema, oferind un punct de vedere de ansamblu asupra avantajelor si dezavantajelor variatelor tipuri de tehnologii biometrice.

 

“Identificarea biometrica este un tip de sistem de control acces bazat pe caracteristicile biologice ale utilizatorului,” a spus compania. “Intr-un sistem biometric exista diferite metode de recunoastere: amprenta, fata, ochi sau vase de sange. Care sunt avantajele si dezavantajele sistemelor de control acces biometric?”Incepand cu o privire de ansamblu asupra avantajelor pentru utilizarea tehnologiilor biometrice, articolul mentiona ca printre tipurile de control acces care sunt utilizate in mod general, identificarea biometrica permite recunoasterea utilizatorului bazata pe caracteristicile biologice ale acestuia. Intre tipurile diferite, amprenta biometrica a inceout sa fie utilizata incepand cu anul 1883 si se considera ca aceasta caracteristica este foarte una extrem de sigura. Este, de asemenea, mai eficienta si mai economica atunci cand comparam mai multe forme ale sistemelor biometrice.

 

  Avantajele tehnologiei biometrice

 


Cu siguranta cel mai puternice avantaj al utilizatii tehnologiei biometrice este ca ofera o securitate sporita. Deoarece amprentele sunt unice si reprezintă o caracteristica irepetabila in fiecare persoana, nivelul de securitate pe care il ofera este maxim. Mai mult, costum de mentenanta este foarte mic. Odata ce instalarea a fost facuta, costurile asociate cu mentenanta sistemului sunt minime.De asemenea, nu este nevoie de dispozitive aditionale pentru accesul in locatie. “Cu controlul de acces bazat pe amprenta, nu este nevoie sa se mai utilizeze traditionala cheie, carduri sau alte dispozitive” spune compania spaniola. “Bazat pe identificarea unei caracteristici unice a unei persoane, sistemul functioneaza fara alte elemente, astfel ca nu vor mai exista situatii de pierderi de chei, fara posibilitate de acces.”

 

 

  Dezavantajele tehnologiei biometrice

 


In ciuda beneficiilor, exista si cateva dezavantaje asociate cu tehnologia biometrica. De exemplu, sistemul de amprenta Despite the benefits, there are some cons that are associated with biometrics, according to Fermax. De exemplu, sistemul de amprente digitale este mai putin convenabil in cazul in care utilizatorii se schimba frecvent, cum ar fi în centrele de afaceri ale birourilor unde se fac angajari constant.  

 

Chiar daca costurile de mentenanta sunt joase, costul instalarii este destul de mare comparand cu alte sisteme de control acces. Apoi, mai exista cazuri in care sistemul biometric nu poate recunoaste anumiti utilizatori. 1% din populatia lumii nu poate fi identificata cu ajutorul amprentei.Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: