Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Colaborarea Seagate si Hikvision: povestea primului hard disk pentru supraveghere din lume

Noutate adaugata Miercuri , 09 August 2017, 15:05:43
Colaborarea Seagate si Hikvision: povestea primului hard disk pentru supraveghere din lume

Imaginati-va urmatorul scenariu: aveti un produs minunat. Satisfaceti cerintele pietei si castigati bani atat pentru compania dvs., cat si pentru partenerii dvs. Dar ceva ar putea fi mai bun. Exista potential de a aduce mai multe imbunatatiri tehnologiei dvs. Incercati sa inovati si sa faceti o schimbare pentru viitor? Sau continuati sa vindeti ceea ce functioneaza acum?

 

 

Hikvision se afla in acest punct acum mai bine de 10 ani. Dupa ce a intrat pe piata in 2001, Hikvision a devenit rapid lider in industria tehnologiilor de supraveghere. Cu toate acestea, ei au observat o slabiciune pe partea de stocare a imaginilor in sistemele lor de supraveghere. Decat sa ramana la fel, Hikvision a decis sa gaseasca o solutie. Aceasta decizie a permis companiei si produselor sale sa ramana lider pe piata de supraveghere globala pana in prezent.

 

 

 

 

Hikvision - dezvaluind necesitatea unui hard disk pentru supraveghere

 

Fiind cel mai important furnizor mondial de echipamente CCTV si de supraveghere video, Hikvision ofera solutii pentru aplicatiile de securitate utilizate in peste 100 de tari. Cu cea mai mare echipa de cercetare si dezvoltare din industrie si avand reputatia excelentei, solutiile lor cuprinzatoare de supraveghere au fost integrate in securizarea evenimentelor de mare anvergura, cum ar fi Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, World Expo 2012 si Cupa Mondială FIFA din 2014.

 

Pozitia proeminenta a Hikvision in industria de supraveghere se datoreaza, in mare parte, angajamentului companiei fata de produsele superioare. Deci, atunci cand DVR-urile nu furnizau nivelurile de performanta si fiabilitate pe care le-au dorit in 2005, Hikvision a luat masuri pentru a le imbunatati. "Dupa o investigatie amanuntita, am constatat ca integratorii de sisteme si instalatorii au ales hard disk-uri desktop cu costuri reduse pentru a le utiliza in sistemele de supraveghere", a declarat Chenghua Sun, Director al departamentului de Cercetare si Dezvoltare la Hikvision. "Aceste unitati nu sunt echipate pentru a functiona in medii de supraveghere si, prin urmare, au limitat capacitatile sistemelor noastre".

 

Hikvision s-a aflat in fruntea diferitilor producatori care se confruntau cu probleme similare impuse de unitatile hard disk de tip desktop. Industria de supraveghere video se extinde rapid, cu sisteme mai mari, cu mai multe camere si cu capacitati avansate ale software-urilor. Si, pe masura ce valoarea filmarilor video a crescut, nevoia de stocare sigura a devenit incontestabila.

 

 

 

 

Seagate si Hikvision - impreuna pentru o solutie

 

Pe baza feedback-ului provenit de la Hikvision si al altor producatori de supraveghere, Seagate a vazut nevoia unui hard disk unic care sa corespunda cerintelor pietei de supraveghere in crestere rapida. Cu ajutorul lui Hikvision, compania de stocare a datelor a preluat provocarea de a crea un produs specializat care sa deserveasca aplicatiile de supraveghere. Astfel a inceput relația de colaborare dintre Seagate si Hikvision.

 

Cu speranta de a proiecta cel mai bun produs posibil, in 2005 Seagate a trimis o echipa de vanzari si ingineri, dedicata companiei Hikvision. Prin stabilirea unei relatii tehnice cu Hikvision, care continua si in ziua de astazi, Seagate a dobandit o intelegere clara a nevoilor sistemului si a cerintelor aplicatiilor de supraveghere in general.

 

"Experientele celor de la Hikvision au scos la iveala performantele si decalajele de durabilitate ale unitatilor desktop intr-un mediu de supraveghere", a confirmat John Fenstermaker, directorul de cercetare si dezvoltare al Seagate si unul din fondatorii primei unitati de stocare dedicata aplicatiilor de supraveghere. "Este in interesul nostru la Seagate sa ne asigurăm ca lucrurile functioneaza cat mai bine pentru clientii nostri".

 

"In primul rand, dispozitivele desktop nu au fost construite pentru a functiona toata ziua, in fiecare zi, in timp ce inregistreaza de la mai multe camere", a spus Fenstermaker. "Driverele concepute pentru aplicatii pentru PC suporta sarcini de lucru mai usoare, cum ar fi cele ale computerului dvs. personal, pe care le puteti folosi cateva ore pe zi pentru a naviga pe Internet, pentru a crea o prezentare sau pentru a vizualiza fotografii de familie. Un volum de lucru ca acesta consta intr-un set de actiuni mai putin previzibile, dar, in ansamblu, sunt comenzi destul de usor de performat de catre unitatea de stocare".

 

In plus fata de operarea permanenta, incarcarile mari de streaming de la mai multe camere video s-au dovedit a fi prea mult pentru unitatile desktop, ceea ce a dus adesea la cadre video pierdute - o problema inacceptabila.

 

In plus, calculatoarele nu aveau caracteristici specifice de gestionare a consumului de energie, esentiale pentru reducerea la minimum a consumului de energie si a emisiilor de caldura in sistemele multi-drive, ambele ajutand la cresterea fiabilitatii sistemului. "Avem nevoie de o solutie de stocare care sa reziste unei game variate de temperaturi pentru a putea avea incredere in modul de inregistrare", a spus Eric Shen, Product Manager la Hikvision. "Gandeste-te unde ar trebui sa depozitezi un sistem de supraveghere. De obicei este ascuns intr-un dulap sau poate chiar plasat în aer liber, dar nu adesea intr-un mediu cu temperatură controlata, cu o circulatie buna a aerului".

 

Cu toate acestea, o alta provocare pentru unitatile desktop a implicat arhitectura multi-drive comuna cu cea a aplicatiilor de supraveghere. Atunci cand mai multe unitati hard disk sunt utilizate impreuna, toleranta la caldura si vibratiile sunt cele mai importante. Nivelurile de vibratii emise de hard disk-urile rotative pot fi amplificate in sistem si devin periculoase pentru calculatoare.

 

Intr-un efort de a rezolva aceste probleme, Seagate si Hikvision au colaborat pentru dezvoltarea unui nou hard disk - unul care sa se potrivească nu numai nevoilor lui Hikvision, ci si nevoilor altor sisteme de supraveghere.

 

 

 

 

Primul hard disk dedicat pentru aplicatii de supraveghere

 

In stransa colaborare cu Hikvision, Seagate a lansat primul hard disk optimizat pentru supraveghere, iar Seria SV35 (acum Surveillance HDD) a fost lansata in martie 2006. Acest produs a oferit caracteristici care nu au fost combinate niciodată intr-un hard disk si au ajutat la imbunatairea atat a  calitatii inregistrarilor video, cat si a fiabilitatii sistemului.

 

Un deceniu mai tarziu, HDD-urile de supraveghere Seagate continua sa ofere performanta, fiabilitate si beneficii de de stocare necesare in aplicatiile de supraveghere. Angajamentul continuu al lui Seagate cu Hikvision continua sa dezvaluie oportunitati de imbunatatire. Rezultatul: unitatile de stocare devin din ce in ce mai bune. Potrivit companiei Shen, in urma colaborarii cu Seagate in ceea ce priveste unitatiile de stocare speciale pentru aplicatiile de supraveghere, performanta generala a DVR-urilor Hikvision s-a imbunatatit semnificativ.

 

Cu sprijinul companiei Hikvision, Seagate si hard disk-urile de supraveghere optimizate continua sa evolueze odata cu nevoile pietei. Cel mai recent HDD de supraveghere din a saptea generatie ofera noi caracteristici pentru a spori fiabilitatea si performanta pentru piata DVR si NVR.

 

Generatia a 7-a ofera profiluri de putere reduse, care pot fi personalizate pentru a sustine camerele cu detectie a miscarii. Atunci cand camerele nu inregistreaza, hard disk-urile incetinesc pentru a economisi energie. Totusi, atunci cand miscarea este detectata, o caracteristica speciala si rapida permite reluarea imediata a inregistrarii, fara a pierde vreun cadru.

 

Pentru a sprijini cresterea rapida a cotei de piata a NVR-urilor, Seagate a adaugat, de asemenea, un senzor de vibratie rotativ (RV) pentru a asigura o performanta consistenta a HDD-urilor in sistemele cu mai multe unitati de stocare, precum si controalele de recuperare a erorilor (ERC). Serviciile de recuperare de date Seagate Rescue sunt disponibile pentru suport extins daca datele dvs. vor fi pierdute, sterse din greseala sau corupte.

 

Ca intotdeauna, capacitatea de stocare este esentiala pentru orice jucator din domeniul supravegherii. Acum, oferind optiuni de pana la 6TB (600 ore de înregistrare HD), HDD-urile de supraveghere Seagate indeplinesc in mod consecvent nevoia de stocare fiabila de înalta capacitate - o caracteristica utila, care ajuta Hikvision sa tina pasul cu cerintele tot mai mari ale pietei.

 

 

 

 

O relatie benefica de ambele parti

 

Prin colaborarea celor doua parti, atat Hikvision cat si Seagate au gasit formula de succes si au ramas inovatori in domeniile lor. Cu feedback-ul si sprijinul continuu oferit de Hikvision, Seagate continua sa ofere capacitati si performante de varf in industrie pe piata in permanenta dezvoltare a supravegherii video. Relatia de colaborare permite companiei Hikvision sa recomande Seagate cu incredere, stiind ca au lucrat impreuna pentru a maximiza performanta sistemelor din domeniu. Hikvision primeste, de asemenea, feedback de la Seagate cu privire la designul hardware pentru a furniza solutii de supraveghere mai robuste.

 

In 2015-2016, vanzarile de echipamente de supraveghere Hikvision s-au dublat. Pana in prezent, specialistii de la Seagate admira hotararea celor de la Hikvision de a explora noi tehnologii care beneficiaza de spatiul de supraveghere: "Hikvision nu a aratat nici o teama" Frick, inginer de firmware la Seagate. "Ei sunt foarte interesati de orice tehnologie care poate imbunatati fiabilitatea si ii poate ajuta sa ofere un produs excelent".

 

 

 

 

Privind inainte

 

Cu ochii pe viitoarele inovatii, Hikvision si Seagate se uită la tehnologiile emergente care se bazeaza pe fundatia pe care au infiintat-o.

 

Hikvision si-a manifestat un interes deosebit in tehnologia de inregistrare magnetica pe sine (SMR) pentru unitatile de supraveghere optimizate. "Seagate are nevoie de parteneri puternici ca Hikvision pentru a ajuta la dezvoltarea acestei tehnologii pentru spatiul de supraveghere", a comentat Frick.

 

Impreuna, Hikvision si Seagate vor continua ruperea barierelor pentru a furniza solutii de supraveghere de inalta capacitate, rentabile si robuste pentru a sustine sistemele de supraveghere din intreaga lume.Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: