Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Cat de departe pot vedea camerele de supraveghere? O explicatie rapida si clara.

Noutate adaugata Vineri , 08 Martie 2019, 10:30:05
Cat de departe pot vedea camerele de supraveghere? O explicatie rapida si clara.

Cu siguranta stiti deja ca distanta de vizibilitate a unei camerei CCTV este importantă. Afland cat de departe poate vedea o camera de supraveghere va va ajuta sa va configurati mai bine sistemul de supraveghere la domiciliu si sa nu lasati „pete oarbe” in zona pe care doriti sa o supravegheati.

 

Tot ce trebuie sa stiti despre acest aspect este cuprins in acest articol.

 

In cele ce urmeaza vom detalia ce determina limita de distanta a camerelor de supraveghere (inclusiv pe timp de noapte) si veti regasi cateva recomandari pentru cele mai bune camere de supraveghere cu raza lunga de actiune pentru securitatea dvs.

 

 

 

 

Cat de departe poate vedea o camera de supraveghere. Care sunt factorii de influenta?

 

Pentru a trece direct la subiect, vom detalia mai intai cateva raspunsuri pentru cele mai des intalnire intrebari pe aceasta tema, cum ar fi: cat de departe pot vedea o camerele de supraveghere de pe piata? Care este intervalul, in metri, a liniei de vizionare a camerelor CCTV? Sau cat de mult pot vedea camerele de supraveghere? Distanta de vizionare a camerelor CCTV este, in principal afectata de urmatorii factori:

 

 

 

Factorul 1: Distanta focala

 

Distanta focala sau dimensiunile obiectivelor camerelor de supraveghere reprezinta factorul nr.1 care determina cat de departe pot vedea camerele CCTV. Este masurata in mm si poate fi clasificata in distanta focala fixa (gasită la camere de supraveghere cu lentile fixe) si distanta focala variabila (disponibila la camerele lentile varifocale).

 

Cu cat distanta focala este mai mica, cu atat unghiul de vizualizare a camerei dvs. de supraveghere este mai mare. De asemenea, distanta focala mai mare face ca imaginile camerelor de supraveghere sa fie mai inguste.

 

Conform experientei instalatorilor de camere de securitate, daca va asteptati ca modelul dvs. de camera de supraveghere sa vada pe o distanta de 10-15 metri, o camera cu un obiectiv fix de 4mm este suficienta. Camerele de supraveghere PTZ sau camerele de securitate cu zoom, pe de alta parte, sunt mai potrivite daca zona de vizionare este departe (peste 10-15 metri) de locatia in care sunt instalate camerele.

 

 

 

 

Factorul 2: Rezolutia

 

Nu ar avea sens daca camerele dvs. de supraveghere ar vedea doar ceva, dar fara niciun detaliu. Deci, in loc sa va intrebati cat de departe poate vedea o camera de supraveghere (noaptea), este mai intelept sa va concentrati asupra modului in care camerele CCTV pot vedea cu claritate detalii vizibile.

 

Si aici vine rezolutia camerelor de securitate. Odata cu scaderea preturilor la camerele de securitate HD, puteti utiliza sistemele de camere de supraveghere video 4MP, 5MP si chiar 4K pentru supraveghere video cu detalii vii.

 

 

 

 

Factorul 3: Locatia

 

Locatia in care plasati camerele dvs. de supraveghere poate afecta, de asemenea, distanta la care poate vedea o camera de supraveghere. Pentru camerele de securitate wireless, caramizile, peretii din beton, si chiar arborii mari dintre camera si monitorizare poate slabi puterea semnalului, influentand astfel cat de departe pot vedea camerele dvs. de supraveghere.

 

 

 

Factorul 4: Calitatea

 

Calitatea camerei conteaza, de asemenea, atunci cand vine vorba de a determina cat de departe poate vedea o camera de securitate, deoarece nu toate camerele de supraveghere sunt create la fel de bine chiar daca sunt etichetate cu acelasi camp vizual.

 

Verificati daca comerciantul ales de dvs. ofera asistenta tehnica. Brandurile cunoscute ofera, de obicei, servicii de post-vanzare, atat de utile, mai ales pentru clientii care nu au cunostinte avansate in acest domeniu.

 

 

 

 

Pot vedea camerele de supraveghere in intuneric? Si cat de departe poate vedea o camera de supraveghere pe timp de noapte?

 

Ei bine, camerele CCTV cu vizibilitate pe timp de noapte pot vedea in intuneric. In ceea ce priveste masura in care o camera de supraveghere video CCTV poate vedea noaptea, in afara de factorii enumerati mai sus, aceasta este afectata si de numarul si tipul de LED-uri, lux, in cazul în care camera este dotata cu functia 3D-DNR si tehnologia infrarosu. In mod normal, puteti afla distanta IR a camerelor de supraveghere de la specificatiile produsului.

 

 

 

Ce trebuie sa faceti daca doriti sa monitorizati un spatiu la distanta

 

Deci, daca aveti nevoie sa vedeti ce se intampla intr-o locatie de la o distanță, mai jos sunt cateva sfaturi fezabile pentru a reusi acest lucru:

 

Alegeti camere de securitate cu lentile varifocale care au un unghi de vizualizare. Puteti sa mariti (apropiati) imaginea pentru a identifica detaliile vizibile de la distanta fara a degrada calitatea imaginii.

 

Camerele cu rezolutie superioara, cum ar fi cele 4MP si 5MP, pot creste sansele de a furniza imagini si inregistrari video de calitate de la distanta.

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: