Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Aplicatii pentru dispozitive Smart Home: Tuya vs. Smart Life

Noutate adaugata Vineri , 10 Mai 2019, 16:56:52
Aplicatii pentru dispozitive Smart Home: Tuya vs. Smart Life

Dispozitivele inteligente castiga din ce in ce mai multa polularitate pe piata din Romania pentru ca sunt o solutie eficienta pentru controlul mai flexibil al modulului in care functioneaza. Sunt extrem de utile si pot fi controlate chiar si de la distanta, asa ca motivul pentru a alege astfel de dispozitive e destul de evident.

 

De la prize, la becuri, intrerupatoare, camere de supraveghere, sonerii wireless, senzori wireless, detectori de fum si temperatura, sisteme de alarma – exista nenumarate variante de dispozitive inteligente pe piata care sa iti usureze viata si sa iti dea un control mai eficient asupra lor. Poti crea scenarii diverse, orare de functionare si sunt extrem de utile pentru cei care pleaca de acasa si nu sunt siguri ca au scos fierul de calcat din priza :)

 

Ce se intampla dupa ce achizitia unor astfel de dispozitive a fost facuta? In mod evident, ele trebuie controlate de undeva. Ei bine, controlul acestora se face extrem de simplu, de pe o aplicatie de mobil. In acest articol vom descrie 2 dintre cele mai populare astfel de aplicatii, care sunt compatibile cu zeci de mii de dispozitive inteligente de pe piata: Tuya si Smart Life.

 

 

 

Aplicatia Tuya Smart

 

Tuya este o platforma globala de dezvoltatori "AI + IoT" (inteligenta artificiala si Internet of Things) conectand consumatorii, producatorii de echipamente originale si lanturile de magazine, oferind clientilor o solutie de inteligenta artificiala "Internet of Things" , servicii de cloud si dezvoltare de aplicatii. La sfarsitul lunii octombrie 2018, Tuya Smart a servit 93.000 de clienti din întreaga lume, in peste 100 de categorii de produse, conectand un total de peste 100 de milioane de produse inteligente pe piata.

 

Tuya accepta toate standardele tehnice de comunicare actuale, cum ar fi: Wi-Fi, Bluetooth, GPRS, Zigbee etc. In plus, poate fi conectata la Google Home si Amazon Echo si Alexa.

 

 

 

Ce poate sa faca Tuya prin Google Home?

 

Cu ajutorul aplicatiei Tuya veti putea controla dispozitivele inteligente si prin Google Home. Operatiuni precum oprirea lumii in dormitor cand sunteti deja in pat vor deveni o obisnuinta. Puteti interoga daca lumina este aprinsa intr-o alta camera din casa, sa aprindeti sau sa stingeti becuri in toata casa. De asemenea, dispozitivele compatibile cu Google Home pot fi conectate la aplicatia Tuya si astfel va veti putea folosi de acele dispozitive pentru control extins.

 

 

 

Tuya + Amazon Echo si Alexa

 

Amazon Alexa si produsele smart home Tuya lucreaza impreuna pentru a va ajuta sa controlati dispozitivele casnice rapid si usor. Puteti sa ii cerei Alexei sa porneasca, sa opreasca sau sa dimeze lumina. Pentru acest lucru nu este nevoie sa mergeti pana la comutator pentru a va ajusta lumina de acasa - doar discutati cu Alexa prin Echo Amazon, Echo Dot, Amazon Tap sau Echo Show.

 

Dupa conectarea Alexa la produsele Tuya Smart, descarcati aplicatia "Tuya Smart" pentru Android si iOS, faceti un cont, configurati dispozitivele inteligente in aplicatie, apoi le puteti denumi dupa preferintele propri. Mai departe, puteti descarca aplicatia Amazon "Alexa" pe Android si iOS si sa configurati dispozitivul Echo (daca detinuti unul).  Apoi, este nevoie sa cautati abilitatile "Tuya Smart" din categoria de competente din aplicatia "Alexa" si faceti click pe Permiteti calificarea "Tuya Smart" si veti fi directionat la pagina de conectare Tuya. Mai este nevoie doar sa introduceti numele de utilizator si parola contului pe care le-ati setat in aplicatia Tuya si gata!

 

Dupa ce ati urmat acesti pasi, puteti controla vocal dispozitivele inteligente din casa. In prezent, acest lucru este posibil pentru becurile inteligente, priza inteligenta si incalzire inteligenta.

 

Probabil singurul inconvenient al aplicatiei Tuya este ca nu suporta IFTTT, spre deosebire de aplicatia Smart Life, despre care vom vorbi in continuare. IFTTT este o aplciatie care conecteaza multiple dispozitive si aplicatii de mobil intr-un singur loc, pentru un control mai eficient.

 

 

 

 

Aplicatia Smart Life

 

Aplicatia Smart Life ofera o experienta extraordinara cu aparatele inteligente de uz casnic, inclusiv conectori inteligenti, lumini inteligente, aparate de aer conditionat, umidificatoare si multe alte astfel de dispozitive. Daca dispozitivul dumneavoastra inteligent este compatibil cu aplicatia Smart Life, veti putea construi numeroase sarcini de automatizare prin IFTTT, precum aprindere luminii in casa atunci cand va intoarceti acasa.

 

 

 

Ce poate sa faca Smart Life prin Google Home?

 

Cu ajutorul aplicatiei Smart Life veti putea controla vocal dispozitivele inteligente prin Google Home. De exemplu, stand in pat veti putea sa comandati vocal stingerea becului. De asemenea, veti puteti afla daca exista alte becuri aprinse in casa si sa le opriti sau porniti la fel de usor. De asemenea, dispozitivele compatibile cu Google Home pot fi conectate la aplicatia Smart Life si veti obtine astfel mai mult control.

 

 

 

Smart Life si Amazon Alexa

 

Aplicatia Smart Life ofera cea mai completa experienta de acasa inteligenta impreuna cu Alexa. Puteti controla iluminarea casei si multe alte dispozitive handsfree. Este nevoie doar sa spuneti ce anume va doriti si Smart Life va asculta.

 

Iata un ghid pas cu pas cu ce trebuie sa faceti pentru a va bucura de aceasta conectivitate: descarcati aplicatia "Smart Life" disponibila pentru Android si iOS. Apoi deschideti aplicatia si creati-va un cont. Dupa acest pas, activati dispozitivele Smart Life si conectati-le cu aplicatia "Smart Life". Veti putea redenumi dispozitivele dumneavoastra cu aplicația Smart Life, in functie de preferintele personale. In continuare, descarcati aplicatia Amazon "Alexa" si conectati-va la dispozitivul Echo (daca aveti unul) cu aplicatia "Alexa". Cautati in aplicatie directorul Alexa Skills pentru "Smart Life" si dati click pe Activare abilitate "Smart Life", apoi introduceti numele de utilizator, parola si regiunea contului dvs. pe pagina de legatura. In final, vorbiti cu Echo pentru a descoperi dispozitivele dumneavoastra si asteptati pana cand Echo va confirma descoperirea. Asta e tot!

 

In continuare, veti putea sa controlati cu ajutorul Alexei pornirea si oprirea iluminatului din diverse parti ale casei, dimarea luminii, culorile becurilor LED inteligente, pornirea sau oprirea prizelor.

 

 

Oricare dintre cele doua aplicatii le veti alege, cu ajutorul lor veti putea obtine mai mult control asupra dispozitivelor dumneavoastra inteligente si mult multa mobilitate si flexibilitate.

 

Aplicatii pentru ANDROID

Tuya

Descarca aplicatia TUYA   

Smartlife

Descarca aplicatia SMART LIFE

Aplicatii pentru iOS (Apple)

Tuya

Descarca aplicatia TUYA   

Smartlife

Descarca aplicatia SMART LIFE

 

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: