Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Analiza de risc la securitatea fizica - Unde gasesc un evaluator ?

Noutate adaugata Sambata , 05 Ianuarie 2019, 10:48:30
Analiza de risc la securitatea fizica - Unde gasesc un evaluator ?

- Am nevoie de o analiza de risc la securitatea fizica?

- Unde gasesc un evaluator autorizat ?

- Ce preturi se practica pentru o astfel de evaluare?

 

Hai sa luam aceste intrebari punct cu punct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Am nevoie de o analiza de risc la securitatea fizica? Facem referire la portalul Politiei Romane - Vezi aici.  Raspunsul la intrebare este, DA, ai nevoie de o analiza de risc. Daca esti o societate comerciala, o institutitutie publica sau orice ce organizare juridica care isi desfasuara activitatea intr-un spatiu are obligatia de la 1 Iulie 2018 sa detina o analiza de risc la securitatea Fizica

 

Începând cu data de 1 iulie 2018, toate unitățile sunt obligate să aibă analiza de risc la securitatea fizică. 

Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, prevede că: ,,Ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice (…), societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, privind societățile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unități, sunt obligate să asigure paza acestora.”

 

Prin normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin HG nr. 301/2012, se prevede că: ,,Adoptarea măsurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor și valorilor prevăzute de lege se realizează pe baza unei analize de risc la securitate fizică.

 

 

       2. Unde gasesc un evaluator autorizat?  Conform legii, registrul national al evaluatorilor autorizati se gaseste public pe portalul Politiei Romane - AICI si contine baza de date a eavluatorilor autorizati sa faca acest tip de analize. Daca ai nevoie de o analiza de risc, fie poti consulta aceasta baza de date, fie ne trimiti o cerere pentru analiza de risc AICI, iar noi ne vom ocupa de aceasta cerere imediat prin reteaua de evaluatori parteneri Atu Tech.

 

         3. Care este pretul pentru o evaluare de risc? - Aici nu exista un raspuns standard. Din cauza ca fiecare obiectiv are specificul lui, gradul de complexitate al analizei de risc poate fi diferit de la un obiectiv la altul. In general evaluatorii evalueaza costurile destul de unitar, pot fi diferente, dar in general destul de mici pentru acelasi tip de obiectiv. Totusi, daca vrei sa afli un pret pentru analiza ta de risc, iti recomandam sa ne trimiti o cerere pentru analiza de risc AICI, si te vom ajuta prin partenerii nostrii sa gasesti evaluatorul potrivit la pretul corect.

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: