Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Analiza comparativa: supraveghere 4K vs 2K vs Full HD vs HD

Noutate adaugata Marti , 09 Octombrie 2018, 12:35:12
Analiza comparativa: supraveghere 4K vs 2K vs Full HD vs HD

 

Te-ai gandit vreodata sa cumperi o camera de supraveghere 4K? Esti multumit cu rezolutiile mai mici, precum 2K, Full HD si HD? Tocmai despre aceste rezolutii vom vorbi in acest articol. Vom compara aceste 4 rezolutii!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diferentele de rezolutie la camere de supraveghere: 4K vs 2K vs Full HD vs HD

 

• Camerele de supraveghere 4K Ultra HD (8 megapixeli)au o rezolutie mare 3840*2160 cu peste 8 milioane de pixeli. Mai sunt cunoscute si dub denumirea de camere cu 8 megapixeli. Aceste camere sunt relativ mai noi pe piata si inca au preturi mai ridicate, insa cu ajutorula cestor tipuri de camere veti obtine imagini clare, de o calitate excelenta.

 

• Camerele de supraveghere 2K Super HD (4megapixeli), cunoscute ca si camere 2K sau 1440p au o rezolutie de 2560*1440. In momentul de fata, aceste camere castiga din ce in ce mai multa popularitate, avand un raport calitate/pret foarte bun, iar calitatea imaginilor este superioara camerelor Full HD sau HD.

 

• Camerele de supraveghere Full HD (sau 1080p / 2 megapixeli)) produs imagini la o rezolutie de 1920*1080. Sunt potrivite pentru aplicatii generale de supraveghere, insa uneori detaliile sunt mai greu de observat in imagini, mai ales la distante mai mari.

 

• Camerele de supraveghere HD (sau 720p / 1 megapixel)) inregistreaza imagini la rezolutie 1280*720. Datorita cererii din ce in ce mai mari pentru calitate mai buna a imaginilor, camerele HD incep sa piarda teren in fata camerelor cu rezolutii superioare.

 

Rezolutie

Dimensiunea

imaginii in pixeli

Pixeli per imagine Aspect Ratio Tip scanare
4K 3,840×2,160 8,294,400 16:09 Progresiva
2K 2,560×1,440 3,686,400 16:09 Progresiva
Full HD 1,920×1,080 2,073,600 16:09 Progresiva
HD 1,280×720 921,600 16:09 Progresiva

 

 

 

Comparatie detaliata

 

Haideti sa vedem diferentele principale intre camere de supraveghere 4K, 2K, Full HD si HD, din urmatoarele puncte de vedere:

 

 

1. Calitatea imaginii

 

Cu cat este mai mare rezolutia camerei, cu atat vor fi mai bune imaginile inregistrate, din punctul de vedere al calitatii si al detaliilor pe care le veti obtine. Este lesne de inteles ca o camera de supraveghere 4K va obtine imagini mai clare si mai detaliate decat oricare dintre celalalte 3 variante.

 

Sa presupunem ca doriti sa capturati placuta de inmatriculare a masinii dvs; atat o camera 4K, cat si una 2K au sanse sa va ofere imagini in care sa va recunoasteti numerele in inregistrare. In schimb, in cazul unei camere Full HD acest lucru este incert, acest luru depinzand si de calitatea camerei si de distanta. Sansele ca o camera HD sa inregistreze imagini in care sa se vada numerele de pe placuta de inmatriculare sunt foarte slabe.

 

 

 

2. Unghi de vizualizare

 

General vorbind, camere de supraveghere megapixel sunt echipate cu lentile cu unghi mare de vizualizare. O camera de supraveghere 4K are, de obicei, un unghi mai mare de vizualizare decat o camera 2K, Full HD sau HD. Ce inseamna asta? Ca daca aveti nevoie sa monitorizati o zona cu 4 camere de supraveghere HD 720p, acelasi lucru l-ar putea face o singura camera 4K, fara sa aveti unghiuri moarte.

 

 

3. Latime de banda si stocare

 

Cu acelasi codec de compresie video H.264, nu exista dubiu ca o camera cu rezolutie 4K necesita o latime de banda mai mare, dar si mai mult spatiu de stocare pentru imagini, in comparatie cu camerele 2K, Full HD sau HD. Dar datorita noului standard de compresie video H.265 adoptat chiar si de camere IP 4K, latimea de banda utilizata si spatiul de stocare pot fi reduse cu pana la 50% fara a sacrifica din calitatea imaginii. In concluzie, camerele 4K nu necesita o latime mai mare de banda si nici nu ocupa mai mult spatiu de stocare.

 

 

4. Compatibilitate

 

Daca deja aveti un monitor de 4 megapixeli, camerele de supraveghere 2K, Full HD si HD nu vor avea nici o problema in a afisa imagini pe monitorul dvs. In schimb, daca aveti o camera 4K, puteti opta pentru un monitor sau TV cu rezolutie 4K. O alta solutie (care, insa, ar elimina prinicpalul motiv de a cumpara un sistem de supraveghere 4K) ar fi sa utilizati camera la o rezolutie mai mica.

 

Tehnologia 4K a intrat de mult timp pe piata monitoarelor si a televizoarelor, astfel ca preturile nu mai sunt la fel de ridicate la aceste produse.

 

 

5. Cost

 

Pana acum, camerele de supraveghere 4K au fost relativ mai scumpe decat cele 2K, Full HD si HD. De asemenea, camerele 4K nu au atat de multe optiuni si diferente de caracteristici.

 

Cu cat va avansa mai mult tehnologia 4K, cu atat pretul echipamentelor va deveni din ce in ce mai mic. De asemenea, e bine sa stiti ca o singura camera 4K este suficienta pentru a supraveghea o zona mare, astfel ca reduceti costurile care ar interveni pentru adaugarea mai multor camere de supraveghere.

 

 

 

Pe care dintre aceste camere ar trebui sa o alegeti?

 

Daca aveti un sistem de supraveghere mai vechi si doriti sa il innoiti, cu siguranta v-ati intrebat ce alegere sa faceti pentru noile produse. Ce rezolutie sa alegeti? Va fi suficienta oare o camera Full HD sau 2K? Sau sa alegeti un produs mai nou, care sa nu fie depasit rapid de progresele tehnologiei?

 

De retinut ca nu este necesar sa treceti de la o camera 2K (4 MP) direct la una de 4K (8 megapixeli). Exista si varianta intermediare care pot fi suficiente pentru ceea ce va doriti dumneavoastra, iar calitatea imaginii este una foarte buna.

 

Pentru a va ajuta sa faceti o alegere buna, potrivita pentru fiecare nevoie in parte, mai jos regasiti recomandarile noastre de folosire a fiecarui tip de camera amintit mai sus.

 

 

Cand sa alegeti o camera 4K?

 

• daca aveti un buget permisiv

• daca aveti nevoie de cea mai buna rezolutie si costul va fi justificat pentru modul de utilizare al sistemului de supraveghere

• daca trebuie sa monitorizati o zona mai mare cu o singura camera de supraveghere

• daca nu planuiti sa schimbati sistemul de supraveghere pentru urmatorii cativa ani

 

 

Scenarii tipice:

 

• daca detineti o afacere, cum ar fi: un magaizn, un bar, un restaurant, un hotel etc.

• daca trebuie sa supravegheati un depozit

• daca trebuie sa supravegheati o parcare

• daca trebuie sa supravegheati o alee

• daca trebuie sa supravegheati o cladire cu mai multe apartamente, o casa etc.

 

 

Cand sa alegeti o camera 2K?

 

• daca doriti sa obtineti imagini la o calitate buna cu detalii clare de la distanta

• daca o astfel de rezolutie este suficienta pentru aplicatia pe care v-o doriti

• daca aveti un buget suficient

 

 

Scenarii tipice:

 

• daca trebuie sa supravegheati intrarea in casa, usa din spate etc.

• daca trebuie sa supravegheati garajul, aleea de acces a casei

• daca aveti o afacere mica

 

 

Cand sa alegeti o camera de supraveghere Full HD?

 

• daca aveti buget limitat

• aveti nevoie de supraveghere in scop general

 

 

Scenarii tipice:

 

• daca aveti nevoie sa supravegheati o ferma, un hambar etc.

• daca aveti nevoie sa supravegheati o casa de vacanta, o barca etc.

• daca aveti nevoie sa supravegheati un sit de constructii

 

 

Cand sa alegeti o camera HD?

 

• cand nu doriti sa investiti prea multi bani intr-un echipament

• cand aveti nevoie de o solutie economica, in scopuri generale

• cand nu aveti nevoie de imagini cu foarte multe detalii, iar distanta de supraveghere si spatiul sunt mici

 

 

 

Speram ca informatiile despre fiecare tip de camera va sunt de folos si ca acum veti stii ce alegere sa faceti in functie de nevoile personale, preferinte, buget si planuri de viitor.

 

Retineti ca ne puteti contacta pentru mai multe informatii si detalii, daca aveti intrebari sau aveti nevoie de sfaturi pentru alegerea unui sistem de supraveghere si vom gasi cea mai buna solutie pentru dumneavoastra! Ne puteti scrie pe Facebook aici sau ne puteti apela de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 - 17:00 la tel. 0371 783 783.Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: