Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Amplificator / Boxe / Impedanta si putere

Noutate adaugata Luni , 10 Iulie 2017, 17:42:35
Amplificator / Boxe / Impedanta si putere

Amplificator / Boxe / Impedanta si putere. Informatii despre cum alegem boxele si amplificatoarele in functie de impedanta si putere.

 

Amplificator VS Boxe – PUTERE (WATI)

REGULA DE AUR : Puterea boxei, trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu puterea de iesire pe fiecare canal. In cazul in care puterea maxima a boxei este mai mica decat puterea amplificatorului, este o chestiune de timp pina se arde bobina boxei. 

 

Amplificator VS Boxe – Impedanta (OHMI) - De principiu trebuie sa vedem impedanta ca si o rezistenta in curent alternativ.

Impedanta Amplificator egala cu impedanta boxe => situatia perfecta

Impedanta Amplificator mai mare decat impedanta boxe => boxe "arse" in cel mai scurt timp

Impedanta Amplificator mai mica decat impedanta boxe => sunet 'incomplet', dar fara probleme pentru vreunul dintre device-urile de la capetele firului.

Boxele puse in paralel pe amplificator => impedanta se imparte la numarul de boxe.

Exemplu Legare in Paralel pe iesire : Doua boxe de 16 ohmi si 50 W puse in paralel = > 8 ohmi si putere de sunet 100W (Ipotetic). Atâta timp cât impedanţa boxei nu coboară sub cea minimă suportată de amplificator finalii sunt în regulă. Sunt în regulă şi dacă impedanţa boxei este mai mare.

Exemplu Legare in Serie pe iesire : Doua boxe de 16 ohmi si 50 W puse in serie = > 32 ohmi si putere de sunet 25W (Ipotetic). Atâta timp cât impedanţa boxei nu coboară sub cea minimă suportată de amplificator finalii sunt în regulă. Sunt în regulă şi dacă impedanţa boxei este mai mare.

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: