Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Alegerea unghiului potrivit pentru camerele de supraveghere

Noutate adaugata Luni , 24 Aprilie 2017, 13:55:33
Alegerea unghiului potrivit pentru camerele de supraveghere

Una dintre cele mai importante caracteristici de luat in considerare atunci cand alegeti camerele de supraveghere pentru casa sau pentru afacerea dumneavoastra este va ganditi in fiecare loc cat de mare este zona pe care doriti sa o supravegheati. 

 

Cel mai bun mod pentru a determina camera perfecta pentru fiecare loc este sa va uitati ce lentila are camera de supraveghere si sa verificati unghiul de vizualizare. 

 

Acest articol va va explica unde aveti nevoie de o camera de supraveghere cu unghi larg si unde aveti nevoie de o camera de supraveghere cu unghi larg sau o camera de supraveghere cu unghi restrans. 

 

Astfel dumneavoastra puteti lua o decizie informata si veti alege cea mai buna camera de supraveghere pentru fiecare aplicatie in parte. 

 

 

In acest articol puteti afla: 

 

Ce este unghiul de vizualizare? 

Cum marimea lentilei si dimensiunea senzorului este legata de unghiul de vizualizare?

Sa cumpar o camera de supraveghere cu lentila fixa sau varifocala? 

 

 

Ce este unghiul de vizualizare? 

 

Unghiul de vizualizare a unei camere de supraveghere este zona in care vede camera. In specificatiile tehnice ale produselor, unele marci ofera si unghiul de supraveghere in grade. Alte branduri ofera doar informatii despre lentila si marimea senzorului. 

 

 

Puteti vedea mai jos 2 exemple de unghi de vizualizare - 

 

Unghiul de 60 grade - surprinde mai putine obiecte, dar mai multe detalii. 

Unghiul de 90 grade - surprinde mai multe obiecte, dar mai putine detalii.

 

Unghi de vizualizare ATU TECH

 

Dupa cum vedeti in exemplele de mai sus, camera de supraveghere cu unghiul de 90 grade poate sa prinda toate cele 3 obiecte in scena, chiar daca acestea apar mai mici in imaginea finala si, astfel, au mai putine detalii. 

Camera de supraveghere cu unghiul de vizualizare de 60 grade surprinde mai putine obiecte, dar acestea sunt mai mari in imagine si, astfel, au un grad de detaliu ridicat. 

 

Trebuie sa tinem minte ca un unghi de vizualizare mare nu este intotdeauna cel mai bun! 

Exista pareri PRO si CONTRA pentru fiecare scenariu. Citeste mai jos pentru a afla. 

 

 

 

 

wide-angle copy

 

 

Lentile cu unghi de vizualizare mare (WIDEANGLE)

 

Lentilele mai mici sunt supranumite wide angle, acestea produc un unghi mare de vizualizare. Acestea surprind o mare parte dintr-o scena, chiar daca obiectele apar mai mici in imagine. Lentilele Wide angle sunt destinate pentru monitorizarea zonelor mari precum - o receptie, un depozit, o curte, o parcare, etc. 

 

Aplicatii wide angle

 

 

 

unghi de vizualkzare ingust

 

 

Unghi de vizualizare ingust

 

Lentilele mai mari - 4mm, 6mm, 12mm, etc au in general un unghi de vizualizare mai ingust. Acestea surprind o zona limitata, dar cu foarte multe detalii. In general, camerele de supraveghere cu unghi mic le folosim in zone unde dorim sa vedem clar si detaliat tot ce se intampla. De exemplu - o casa de marcat, o usa principala de intrare, o poarta, un hol principal, etc. 

Cu cat camera are unghiul de vizualizare mai ingust, cu atat aceasta vede mai departe. Adica poti supraveghea obiecte care se afla la departare mare de camera de supraveghere, fara sa faci rabat la calitate.

 

 

unghi mic

 

 

Exemple de calcul pentru unghiuri de vizualizare 

 

Dimensiunea senzorului Lentila Unghiul de vizualizare rezultat
1/4 Inch 2.8 mm 65° 
3.6 mm   58° 
4 mm 50° 
6 mm 34° 
12 mm 17° 
22 mm 9.4 ° 
     
1/3 inch 2.8 mm 81° 
3.6 mm   71°
4 mm 64° 
6 mm 44° 
12 mm 23° 
22 mm 12.5 ° 
     
1/ 2,7 inch 2.8 mm 93° 
3.6 mm   82°
4 mm 75° 
6 mm 52° 
12 mm 27° 
22 mm 15.2 ° 

 

Untitled-3_1

 

 

Ce tipuri de lentile pentru supraveghere video exista? 

 

Lentila fixa 

 

Lentila fixa este atunci cand camera de supraveghere are mereu acelasi unghi si acesta nu poate fi facut mai mare sau mai ingust. Astfel, inseamna ca unghiul este setat permanent. In acest caz este important sa selectezi o camera de supraveghere care are o lentila potrivita pentru aplicatia ta de supraveghere video. 

 

 

Lentila varifocala 

 

O lentila varifocala manuala permite utilizatorului sa ajusteze lentila, in general cu ajutorul unor sururburi sau rotite. Camerele de supraveghere varifocale sunt in general mult mai scumpe decat cele cu lentila fixa, dar permit o flexibilitate pentru optimizarea unghiului de supraveghere pentru fiecare nevoie specifica. Camera de supraveghere varifocala are nevoie si de o adjustare a planului focal de fiecare daca cand se schimba unghiul de vizualizare. 

 

 

Lentila varifocala motorizata

 

Daca vrei sa ai versatilitate crescuta, poti opta pentru o camera cu lentila varifocala motorizata sau pentru o camera supraveghere PTZ. Acestea au o lentila motorizata care poate fi controlata dintr-un DVR/NVR sau chiar de pe internet pentru a face zoom sau pentru a surprinde un cadru general. 

Camerele PTZ au in general functii foarte avansate, astfel costul lor este mult mai mare. Acestea se recomanda in general doar in aplicatii specializate.

 

 

 

 Sursa articol : www.lorextechnology.comOpinia cititorilor

(1 note)Popa  |  08.05.2017

Un articol extrem de folositor la alegerea camerelor de supraveghere

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: