Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

6 solutii simple pentru protejarea sistemului tau de supraveghere

Noutate adaugata Luni , 29 Iunie 2020, 16:13:06
6 solutii simple pentru protejarea sistemului tau de supraveghere

Cand vine vorba de sisteme de securitate pentru exterior si protectia acestora, primim de multe ori aceste intrebari comune: cum se tin la distanta insectele sau panza de paianjen departe de camerele de supraveghere? Cum se protejeaza camerele de ploaie, caldura, condens si intemperii? Cum se protejeaza camerele de furturi sau avarii?

 

Astfel, impartasim cateva solutii usoare pentru aceste probleme comune si cateva sfaturi pentru a va proteja camerele CCTV de exterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Cum protejezi camera de exterior de acte de vandalism sau furt?

 

Acest tip de camera este vulnerabil in fata tentativelor de vandalism si furt, deoarece hotii sau intrusii incearca sa-si acopere urmele prin demontarea, orbirea, deteriorarea sau furtul camerelor si NVR-ului / DVR-ului.

 

Solutii:

 

Pentru a impiedica furtul camerelor, instalati-o la o inaltime la care nu se poate ajunge cu usurinta, sub acoperis sau streasina, fixati-o in perete cu surub uri sau suporti. De asemenea, puteti plasa NVR-ul / DVR-ul intr-un dulap sau intr-un loc ascuns pentru a preveni furtul.

 

Cele mai sigure camerele sunt acelea cu carcasa metalica, care ajuta la protejarea camerei si a lentilelor, la mentinerea camerei curata si la prevenirea furtului.

 

 

 

2. Cum tii la distanta panzele de paianjen sau insectele?

 

Pentru a tine la distanta insecte si paianjeni, utilizați spray-uri sau insecticide in jurul carcasei. In mod alternativ, puteti dezactiva LED-urile IR si sa folositi o lumina / lampa IR externa. Intotdeauna utilzarea spray-urilor cu aerosoli se face in zona din jurul camerei si niciodata direct pe lentila.

 

Pentru a impiedica paianjenii sa creeze o panza in jurul camerei sau lentilei (lucru care ar duce la imagini neclare), unii utilizatori sugereaza utilizarea produselor pe baza de petrol in zona care inconjoara camera.

 

De asemenea, unii repelenti naturali de insecte ar putea ajuta la impiedicarea panzelor de paianjeni: citrice, eucalipt, lavanda, menta.

 

Un alt mod de a tine insectele la distanta este de a curata in mod regulat exteriorul, camera, incintele, capacul sau carcasa cu o perie moale.

 

 

 

3. Cum protejezi camera de temperaturi extreme si ploaie?

 

Sistemul dvs. de supraveghere video sau camerele wireless de exterior ar putea suferi daca nu sunt proiectate sa functioneze atat la temperaturi scazute, cat si ridicate, dar si la intemperii.

 

Solutii:

 

In primul rand, verificati indexul de protextie al camerei (IP), care indica capacitatea de a rezista la intemperii. De exemplu, o camera de supraveghere cu IP 66 poate rezista la praful si apa de ploaie si poate fi catalogata ca fiind complet impermeabila. De asemenea, verificati intervalul de temperturi recomandate pentru functionare. Multe camere exterioare functioneaza in mod normal la o temperatură cuprinsă între -10°C si + 50°C, cu umiditatea de 10% ~ 90%.

 

In plus, puteti utiliza o protectie suplimentara de ploaie pentru a proteja camerele de apa, zapada, praf, caldura  etc.

 

In afara de protectia camerei, luati in considerare ca si cablurile și conectorii trebuie sa fie de buna calitate si se recomanda utilizarea de  cutii de protectie pentru acestea.

 

Mai mult, este important sa verificati carcasa camerei si sa va asigurati ca nu exista umiditate sau condens in interiorul acesteia sau sa puneti un pachet de silicagel in interiorul carcasei.

 

 

 

4. Cum evitati glare-ul si reflexiile?

 

Atunci cand o camera este orientata catre suprafete reflectorizante (de exemplu iazuri cu apa, panouri de sticla sau geamuri), aceasta pot provoca stralucirea lentilelor si vor impiedica partial vizibilitatea.

 

Solutii:

 

Pentru a evita aceste scenarii, este recomandat sa reglati unghiul camerei de supraveghere sau sa o indepartati de obiecte reflectorizante.

 

Iată mai multe sfaturi grozave despre utilizarea camerelor de securitate prin geamuri sau geamuri, de exemplu, utilizarea foliei antirid pentru ferestre, utilizarea iluminatorului IR extern, plasarea acesteia pe pervaz.

 

 

 

5. Cum protejati camera de condens?

 

Camerele sunt in mod normal inchise etans in timpul instalarii, ceea ce reduce sansele de umiditate in lentila. Cu toate acestea, exista sanse ca acestea sa se abureasca si sa ce creeze condens in interiorul carcasei camerei.

 

Solutii:

 

Uneori, abureala care apare dimineata devreme va disparea de la sine, astfel incat nu este necesara curatarea suprafetei. Uneori, problema insa ramane mult timp, iar rezolvarea ar putea consta in plasarea unui pachet de silicagel in carcasa camerei. Daca problema persista, poate indica o problema de etansare a carcasei. Incercati sa curatati carcasa in interior si exterior si apasati ferm inelul din jurul lentilei. Stergerea periodica a geamului de protectia a lentilei cu o carpa din microfibra va va proteja camera.

 

 

 

6. Cum evitati “spargerea” retelei si urmarirea imaginilor de la camerele dvs IP?

 

Una dintre vulnerabilitatile camerelor IP este posibilitatea de a fi hack-uite de persoane raufacatoare, fie prin blocarea camerelor wireless de exterior, fie prin decriptarea codului de siguranta.

 

Solutii:

 

Imbunatatiti siguranta retelei dvs. cu protocolul de securitate WPA2 (Wi-Fi Protected Access II).

 

Schimbarea parolelor frecvent si alegerea unor parole greu de intuit sunt pasi esentiali pentru a va asigura sistemul de securitate video.

 

Actualizarea firmware-ului camerei ajuta frecvent la solutionarea lacunelor de securitate si a vulnerabilitatilor.Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: