Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

10 sfaturi pentru utilizarea in siguranta a automatizarilor de porti

Noutate adaugata Miercuri , 20 Iunie 2018, 14:53:50
10 sfaturi pentru utilizarea in siguranta a automatizarilor de porti

Multi clienti au tendinta sa solicite sisteme de automatizare a portilor fara accesoriile de siguranta, pentru a obtine, astfel, un pret mai redus. Cu toate acestea, atunci cand sunt informati cu privire la posibilele pericole legate de functionarea unor astfel de sisteme fara accesorii de siguranta, acestia opteaza pentru adaugarea de elemente de siguranta.

 

   

 

In cele ce urmeaza, ne-am propus sa subliniem cele mai importante aspecte ale sistemelor de automatizare de porti, carora trebuie sa le acordam atentie:

 

 

 

 

• Mai intai de toate, stati pe loc! In timp ce poarta este in miscare NU incercati sa intrati sau sa va strecurati! Leziunile cauzate de prindere intre portile culisante sau batante pot fi grave sau chiar fatale! Pana in momentul in care poarta motorizata se opreste complet, stati departe de ea, atat dumneavoastra cat si alte persoane, animale sau obiecte si NU permiteti nimanui sa se prinda sau sa se urce pe poarta!

 

• Efectuati o inspectie vizuala. Inainte de a opera un sistem de porti motorizate nou instalat, confirmati vizual ca toate partile mobile ale sistemului, cum ar fi rolele, bratele si dispozitivele de fixare, sunt aliniate si lubrifiate acolo unde este necesar. In plus, inspectati si senzorii instalati (fotocelule etc.). Toti senzorii inclusi in sistemul dvs. ar trebui sa functioneze independent unul de cealalt.

 

• Nu treceti niciodata printre portile in miscare! In mod similar cu ceea ce s-a mentionat la primul punct privind stationarea in preajma portii motorizate, nu incercati sa actionati poarta din partea gresita sau prin a pune bratele in calea de miscare a portii. Este indicat ca controalele de poarta sa nu fie plasate intr-un mod in care operarea portii sa necesite deplasarea unei persoane perpendicular pe calea de miscare a poartii. Operarea portii cu ajutorul mainilor, de-a lungul sau taind calea portii, este foarte periculoasa!

 

• Regula distantei. Accesoriile sistemului de automatizare de poarta nu trebuie sa fie amplasate in asa fel incat persoana care opereaza sa poata atinge poarta sau deschizatorul de poarta. Este necesar sa nu se instaleze nici un accesoriu care sa tenteze utilizatorul sa il atinga introducand mana prin poarta.

 

• Fiti un parinte responsabil! Daca aveti copii, fie in gospodarie, fie in calitate de musafiri, asigurati-va ca au inteles importanta sigurantei in ceea ce priveste functionarea portii. Nu trebuie sa permiteti copiilor sa foloseasca telecomanda fara a fi supravegheati sau sa se joace cu poarta in orice fel.

 

• Siguranta portii si a senzorilor. Este esential ca sistemul de deschidere / inchidere a portii sa aiba o caracteristica inversare a directiei de deplasare, ca mijloc primar de siguranta. Reversul trebuie sa fie operational atat in timpul deschiderii, cat si in timpul inchiderii portii. Mai mult, portile automatizate ar trebui sa aiba un mecanism secundar de siguranta, cum ar fi fotocelulele.

 

• Din motive de siguranta, este esential ca mecanismul de inversare a directiei portii si senzorii care o declanseaza sa fie operationali. Testele ar trebui efectuate atunci cand poarta este complet deschisa si complet inchisa. Pentru o poarta complet inchisa, porniti prin actionarea portii pentru a o deschide. Cand poarta incepe sa se deschida, obstructionati calea portii in miscare cu un obiect solid. Daca sistemul functioneaza corect, poarta trebuie sa se opreasca in aproximativ 2 secunde si apoi sa inverseze directia de deplasare pentru cativa centimetri. Daca totul este in ordine si mecanismul potii se inverseaza atunci cand este obstructionat, efectuati acelasi test pentru situatia cand poarta se inchide. Nu folositi corpul dumneavoastra sau membrele in locul unui obiect solid pentru a face acest test. Daca senzorii nu functioneaza corespunzator, puteti suferi rani grave facand acest lucru!

 

• Numai vehiculele trebui sa foloseasca intrarea principala! Pentru pietoni trebuie sa fie prevazuta o intrare diferita.

 

• Automatizarile de poarta nu sunt un fel de produs tip plug-and-play, pe care fiecare le poate instala singur. Instalatorii profesionisti care se ocupa în primul rand de instalarea automatizarilor de poarta exista pentru un motiv bun! In afara de problemele de instalare cauzate de greutatea foilor de poarta, sistemul complex de senzori trebuie instalat de personal certificat pentru a asigura siguranta.

 

• Probleme de deplasare a portii: in timpul operarii portii pot aparea neregularitati de miscare. De obicei, se observa ca poarta incetineste sau se opreste in anumite puncte. In plus, o miscare a poartii este normala intr-o anumita masura, dar nu ar trebui sa fie grava, deoarece ar putea fi un semn al unei anumite defectiuni. Daca observati unele dintre aceste nereguli de miscare, contactati imediat instalatorul care a pus in functiune automatizarea de poarta.

 

 

 

In cele din urma, dorim sa subliniem ca review-urile de produs ale automatizarilor de porti nu servesc drept ghid de instalare. Dimpotriva, dupa cum am precizat deja, aceste sisteme ar trebui instalate numai de personal instruit si autorizat. In orice caz, va sfatuim sa nu incercati sa instalati sau sa reparati automatizarea de poarta pe cont propriu!

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: