Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Sistemele de securitate învechite reprezintă un risc pentru siguranța casei

Noutate adaugata Miercuri , 28 August 2019, 12:00:33
Sistemele de securitate învechite reprezintă un risc pentru siguranța casei

În urma sondajului de opinie pe care l-am desfășurat în luna iulie a acestui an, am putut observa că peste 35% dintre românii care dețin un sistem de securitate acasă l-au instalat acum mai bine de 5 ani. Luând în considerare ritmul accelerat al avansului  tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de 5 ani sunt soluții învechite și prezintă riscuri asumate de proprietari, în măsura în care  modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protecție, au o incidență crescută la defecțiuni, în comparație cu cele noi, iar calitatea scăzută a imaginilor, în cazul unui sistem de supraveghere video, spre exemplu, nu poate oferi informații relevante pentru identificarea infractorilor.

 

 

 

 

 

 

Astfel, este foarte important să vorbim despre nevoia de actualitate a sistemelor de securitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ținem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcționare continuă necesită și mentenanță. Astfel, cel puțin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul și harddisk-ul etc. Sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament. Recomandăm teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarmă, dar și pentru a determina dacă sistemul comunică bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului. Durata de viață a unul echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ 5 ani. După această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariție a defecțiunilor.

 

În prezent, instalarea unui sistem de securitate este mult mai accesibilă în comparație cu acum 5 – 7 ani. Astfel, daca acum 5 ani, un sistem de supraveghere video complet, cu 4 camere cu o rezoluție de 1 MP + DVR + cablu (100 metri) + sursa de alimentare + HDD, costa aproximativ 1.600 de lei,  în prezent, un sistem complet de supraveghere video, pe o configurație similară, dar cu o rezoluție de 2 MP, costă 800 de lei.

 

În 2013, un sistem de alarmă profesional, wireless, costa aproximativ 2.000 de lei. În prezent, costă circa 1.400 de lei, iar un sistem de alarmă de tipul DIY, wireless, cu mai mulți senzori și sirenă costă aproximativ 700 de lei.

 

Totodată, recomandăm întotdeauna ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizați, care să cunoască principiile de funcționare ale sistemelor și să aibă cunoștiințele necesare pentru a nu arde sau produce avarii serioase produselor de securitate.

 

Astfel, putem concluziona că este necesar să fim atenți la următoarele aspecte pentru siguranța casei și să nu omitem mentenanța sistemelor de securitate:

 

• durata medie de viață a sistemelor de securitate este de 5 ani

• în ultimii 5 – 7 ani, costurile de instalare pentru un sistem de securitate s-au redus chiar și la jumătate, iar performanțele oferite sunt de câteva ori mai bune

• sistemele de securitate necesită cel puțin o verificare anuală

 

 

 

 

Metodologie

 

Sondajul de opinie „Cum preferă românii să își securizeze locuințele” a fost realizat în mediul online, în intervalul 10–15 iulie 2019, pe un eșantion de 1.856 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, mediul urban și rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

 

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: