Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Sisteme de supraveghere si securitate pentru institutiile de invatamant

Noutate adaugata Marti , 21 August 2018, 15:20:29
Sisteme de supraveghere si securitate pentru institutiile de invatamant

 

Este intr-adevar nevoie de astfel de sisteme de securitate in gradinite, scoli, licee sau universitati? Se vor simti copii dar si cadrele didactice stinghere de prezenta unor camera de supraveghere? Care este scopul prezentei unor astfel de sisteme? Vom dezbate acest subiect in cele de urmeaza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce este benefica supravegherea video in institutiile de invatamant?

 

Dotarea unitatilor de invatament cu echipamente de supraveghere video ar putea sa reduca semnificativ numarul de acte violente (atat verbale, cat si non-verbale) si a comportamentelor neadecvate, atat indreptate catre elevi, cat si catre cadrele didactice. Cele mai multe dintre incidentele petrecute in scoli si gradinite sunt minore si reprezinta furturi de mancare, haine, bunuri sau bani, insa nici acestea nu trebuie trecute cu vederea. Mult mai grave sunt situatiile in care atat cadrele didactice, cat si elevii sunt victimele violentelor fizice si verbale, care au urmari severe.

 

Un alt beneficiu al supravegherii video in scoli si gradinite este controlul sporit asupra intrarilor si al iesirilor. O astfel de masura creste controlul asupra persoanelor care patrund in perimetrul scolilor si poate preveni situatii neplacute.

 

Statisticile au aratat ca in institutiile scolare si pre-scolare unde s-au instalat sisteme de supraveghere, actele de violenta, precum si incidentele neplacute au scazut intr-o proportie mare. Astfel, a fost sporita siguranta profesorilor si a elevilor, cu o masura simpla, dar extrem de eficace.

 

De asemenea, micile conflicte pot fi rezolvate mult mai usor. Neintelegerile intre colegi, furturile marunte, toate acestea pot fi solutionate rapid, vizionand imaginile inregistrate de camere de supraveghere.

 

 

 

De ce este benefic un sistem de alarma si / sau antiincendiu in institutiile de invatamant?

 

De obicei, institutiile de invatament sunt dotate cu aparatura tehnica, diverse echipamente si obiecte de studiu, exista laboratoare dotate cu calculatoare, care ar putea fi tinta unor actiuni raufacatoare. Toate acestea ar putea fi prevenite sau pot fi luate toate masurile de siguranta ca probabilitatea unor astfel de acte sa scada considerabil. Un sistem de alarma, de exemplu, ar putea sa puna pe fuga hotii, iar dotarile institutiei de invatamant sa nu fie in pericol, fapt care mai departe ar afecta activitatea zilnica a elevilor.

 

Mai departe, necesitatea unui sistem anti-incendiu intr-o institutie de invatamant frecventata de sute de copii vorbeste de la sine. Prevenirea unei catastrofe este cea mai buna masura care se poate lua intr-o astfel de institutie, pentru a proteja atat resursele umane, cat si cele materiale. Fie ca poate fi vorba de un scurt-circuit sau de o tigara aruncata intr-un loc gresit, o reactie chimica neprevazuta din laboratorul de chimie etc., cauzele pentru un astfel de eveniment pot fi multiple, insa cu ajutorul unui sistem anti-incendiu, pagubele pot fi reduse la minimum.  

 

 

 

Atu Tech ofera solutii profesionale de supraveghere si securitate potrivite pentru institutii de invatamant. Pentru detalii si sfaturi de la specialisti in securitate si oferte de pret, ne puteti scrie pe adresa office@a2t.ro sau ne puteti apela la 0371 783 783.

 

 


Kit sistem de supraveghere 16 camere interior HD

1.984,99 RON 1.795,75 RON(include TVA)

KIT ANTIINCENDIU CONVENTIONAL 18 Senzori cu sirena si buton

1.982,57 RON 1.549,99 RON(include TVA)

Kit alarma ELDES 2 zone exterior cu GSM/GPRS

1.183,03 RON 999,99 RON(include TVA)Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: