Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

De ce sistemele de casa inteligenta (smart home) vor inlocui sistemele traditionale de securitate?

Noutate adaugata Marti , 13 Iunie 2017, 16:58:39
De ce sistemele de casa inteligenta (smart home) vor inlocui sistemele traditionale de securitate?

 

Popularitatea crescuta a dispozitivelor precum smartphone-urile si accesibilitatea ajuta dispozitivele de securitate "conectate" si "smart home" sa inlocuiasca securitatea rezidentiala traditionala, sugereaza un raport al IHS.

 
Piata pentru echipamentele traditionale de securitate rezidentiala a fost evaluata la 2,3 miliarde de dolari in 2015. In ciuda dimensiunii sale, cresterea ramane plata in cel mai bun caz.

 

 

 

 

 

 

 

Termenul de securitate traditionala se refera la sistemele instalate de un profesionist care are numai capacitati locale de gestionare. Sistemele de securitate "conectate" sunt cele care pot fi gestionate de la distanta, dar cu dispozitive care nu comunica unul cu celalalt. Sistemul de securitate Smart Home include dispozitive care iau decizii bazate pe anumite tipuri de informatii. De exemplu, daca un termostat inteligent detecteaza ca nimeni nu este acasa, va opri luminile, va incuia usa din fata etc.

 


"Popularitatea ultimelor doua tipuri de echipamente (dispozitive de securitate "conectate" si "smart home") a crescut ca urmare a unei serii de factori, cresterea utilizarii smartphone-urilor, de exemplu, faptul ca clientii au acum un dispozitiv atat de puternic de fiecare data cand pleaca de acasa, a creat numeroase posibilitati pentru furnizorii de securitate rezidentiala”, a remarcat Jim Dearing, analist la IHS. "Producatorii au introdus posibilitatea de a arma / dezarma sistemele, de a deschide portile sau de a reda fluxuri video live din echipamentele de supraveghere prin intermediul aplicatiilor pentru smartphone. Utilizatorii finali au acum posibilitatea de a interactiona cu echipamentele cu mai multa usurinta si mai des si, prin urmare, sa vada mai multa valoare in dispozitivele conectate / inteligente. Un alt factor important a fost faptul ca accesul la echipamentele wireless a ajuns in cele din urma la un punct in care costul suplimentar al achizitionarii produselor wireless este depasit de costul de instalare al unui sistem cu fir".   
 


Mai multi operatori de sisteme au fost rapizi in exploatarea aceastei cereri si a disponibilitatii de echipamente la preturi accesibile, permitandu-le sa stabileasca o prezenta puternica pe piata de securitate rezidentiala din SUA. In prezent, peste 85% din echipamentele globale conectate / inteligente se afla in America. In alte parti ale lumii, in special in Europa, aspectul gestionarii energiei dispozitivelor de casa inteligente a cunoscut o popularitate mai mare decat securitatea, determinand intrarea companiilor de utilitati in acest segment.

 


Cu toate acestea, nu numai operatorii de multi-sisteme si companiile de utilitati concureaza pentru o cota in piata sistemelor de casa inteligenta, dar si cativa noi intrati in domeniu. In afara de furnizorii de securitate traditionala, furnizorii specializati in automatizarea de locuinte, furnizorii de software si de platforme, toti aduc plus valoare, cu scopul de a stimula adoptarea acestei piete.

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: