Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Codecul video H.265 de mare eficienta: noul trend in tehnologia supravegherii video

Noutate adaugata Joi , 20 Aprilie 2017, 13:42:12
Codecul video H.265 de mare eficienta: noul trend in tehnologia supravegherii video

Codarea video de mare eficienta a atins un nou prag cu compresia video H.265 si H.265+. Odata cu cresterea segmentului de piata a tehnologiei 4K si a camerelor cu rezolutii si mai mari de atat, avem nevoie de o compresie video si mai eficienta. Acest codec H.265 asigura exact ceea ce avem nevoie pentru a atinge eficienta maxima in utilizarea latimii de banda (bandwidth) si pentru a reduce dimensiunea fisierelor video, in timp ce calitatea imaginilor ramane la fel de buna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta noua compresie video poate reduce bitrate-ul si nevoile de stocare cu pana la 50%, ajutand sistemele de supraveghere sa devina mai eficiente si mai rentabile pe termen lung. Eficienta compresiei variaza in functie de continutul inregistrarilor si in functie de setarile de codare, dar in mod normal utilizatorii observa o eficienta cel putin dubla fata de codarile video mai vechi.

 

 

Utilizatorii observa aceasta eficienta din doua puncte de vedere: utilizand aceeasi calitate video, codarea H.256 permite inregistrarii video sa fie comprimata intr-un fisier cu un bit-rate mult mai mic sau atunci cand bit-rate-ul este mentinut, se obtine o calitate video de o calitate mai buna. Ambele variante reduc consumul latimii de banda si reduc spatiul necesar stocarii pe un hard disk. Pe termen lung, acest lucru te ajuta sa economisesti bani pe solutiile de stocare.

 

comparatie bitrate

 

 

 

Compresia video utilizeaza analiza computerizata pentru studierea fisierelor video, separand un fundal static de un eveniment declansator, precum miscarea. Apoi, comprima fundalul static reducand din calitatea partii din imagine cu fundalul, in timp ce creste calitatea imaginii cu obiectul in miscare. H.265 utilizeaza o strategie de codare adaptata la o anumita scena, ceea ce inseamna ca in timp ce imaginile se inregistreaza, software-ul de compresie video ia in considerare cantitatea de lumina, zgomotul de imagine, conditiile de miscare si setarile de analiza pre-codate, numite „evenimente declansatoare”. Evenimentele declansatoare precum miscarea, recunoasterea de forme, recunoasterea de obiecte, recunoasterea faciala, recunoasterea placutelor de inmatriculare sunt codate in programul de analiza utilizand algoritmi. H.265 separa acele evenimente declansatoare codate de toate celalalte elemente din inregistrare, oferindu-ti calitatea video mai buna pe lucrurile care conteaza cu adevarat.

 

 

izolare elemente

 

 

 

 

Compresia video H.265 incorporeaza un ROI (regiune de interes) utilizand evenimentele declansatoare codate si GOP (grup de imagini), comprimand fisierele video atat cat este posibil, pana cand un eveniment declansator este activat. H.265 imbunatateste relatia dintre intarzierea de timp si complexitatea algoritmului, ceea ce inseamna ca compresia video filtreaza toate elementele dintr-o imagine mai rapid, pentru ca utilizatorul sa o vada intr-un timp si mai real ca pana acum.  

 

 

bitrate fundal-focal

 

 

 

Compresia H.265 include, de asemenea, o supresie imbunatatita a zgomotului de imagine. In loc sa reduca din calitatea imaginii pe toate semnalele electrice nedorite care sunt afisate pe inregistrarea video, tehnologia utilizata diferentiaza regiunea declansatoare de regiunea de fundal si doar apoi reduce din calitatea imaginii si din bit-rate pentru regiunea de fundal, in timp ce prezerva cat se poate de mult din imaginile vitale.

 

Desi deocamdata nu este utilizat la scara larga, pentru ca trecerea la produse H.265 necesita schimbarea echipamentelor, industria securitatii video se indreapta usor-usor catre utilizarea H.265 ca protocol standard de compresie video.

 

Odata ce tot mai multe produse care apar pe piata utilizeaza compresia video H.265, va fi mult mai usor si mai rentabil sa facem tranzitia de la versiunile mai vechi de compresie video. In timp ce unii producatori adopta rapid schimbarea catre H.265 pentru a tine pasul cu schimbarile constante ale tehnologiei, alti producatori aleg sa faca aceasta schimbare pe o perioada mai lunga de timp.

 

Cea mai buna varianta de a initia actualizarea unui sistem de supraveghere care suporta compresie video H.265 este de a incepe cu camere care suporta codec triplu. Acest tip de camere sunt capabile sa utilizeze simultan compresie video H.264 si H.265. Doar trecand pe camere cu rezolutie 4K nu va va ajuta cu latimea de banda si cu nevoile de stocare. In schimb, actualizand sistemul sau trecand pe un NVR sau DVR cu protocol H.265 veti obtine un kit de supraveghere complet si mai eficient. Desi trecerea in timp sau instalarea unui sistem complet nou poate fi costisitoare, produsele H.265 asigura o durata lunga de viata, sunt extrem de fiabile in timp si vor fi compatibile cu trendurile schimbatoare din industria securitatii pentru mult timp de acum inainte.

 

 

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: