Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Cele mai importante trenduri in securitate in 2019

Noutate adaugata Luni , 18 Februarie 2019, 13:52:17
Cele mai importante trenduri in securitate in 2019

Pentru ca suntem la inceputul anului 2019, haideti sa ne uitam la ce tendinte tehnologice vor fi predominante in acest an. In acest sens, inteligenta artificiala, securitatea informatica si edge computing vor fi unele dintre cele mai importante tendinte pe care le vom urmari. Haideti sa le revizuim pe rand!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Inteligenta artificiala

 

In jurul acestui concept de inteligenta artificiala s-a facut multa valva. Totusi, acest lucru se va schimba in viitorul apropiat, oamenii asteptandu-se ca principiile care stau la baza inteligentei artificiale sa joace un rol esential in numeroase aplicatii si produse diferite. Cu timpul acesta, va deveni un instrument comun pentru inginerii software si va fi inclus in multe medii si dispozitive diferite. Dar, din nou, aplicabilitatea sa va fi condusa de cele mai convingatoare cazuri de utilizare, nu de tehnologia in sine.

 

Cu inteligenta artificiala si invatare profunda, ca si in cazul oricarei noi tehnologii, se doreste o implementare robusta, fiabila si care sa raspunda provocarilor reale ale clientilor. Cercetarea si progresele vor continua in mod constant si vor aduce imbunatatiri si beneficii incrementale in urmatorul an, mai degraba decat o schimbare radicala.

 

 

 

2. Cloud-ul si edge computing

 

In timp ce cloud computing-ul a devenit deja o tendinta dominanta in domeniul securitatii, datele generate de dispozitivele IoT (internet of things) pot afecta semnificativ puterea de calcul si resursele de retea. Aici intra in scena edge computing.

 

Edge computing inseamna prelucrarea datelor in interiorul camerei in sine. Beneficiile pot fi totusi semnificative. In primul rand, prelucrarea initiala a datelor in cadrul camerei poate reduce semnificativ cerintele privind latimea de banda atat pentru transferul, cat si pentru stocarea datelor. In plus, datele pot fi anonime si criptate inainte de a fi transferate, abordand problemele legate de securitate si confidentialitate. In ultima instanta, Cloud-ul si edge computing vor lucra in echilibru pentru a livra maximum de beneficii.

 

 

 

3. Personalizare versus confidentialitate

 

Odata cu implementarea unor reglementari precum GDPR, problemele de confidentialitate si de utilizare a datelor au devenit mai importante decat oricand. In cele din urma, increderea dintre o organizatie si clientii sai devine un avantaj din ce in ce mai important si mai tangibil. Intr-adevar, cercetarile recente de la firma de consultanta Accenture au stabilit o corelatie intre increderea partilor interesate si venituri. Preocuparile legate de abordarea unei companii de confidentialitate si de utilizare a datelor cu caracter personal vor constitui unul dintre aspectele cele mai impresionante ale increderii in afaceri in plina dezvoltare.

 

 

 

4. Securitate cibernetica

 

Securitatea informatica va fi o problema continua, avand in vedere ca vor aparea in continuare metode noi de atac si din ce in ce mai complexe. Un domeniu particular de vulnerabilitate care a fost subliniat recent este in lantul de aprovizionare, unde fie lipsa unei practici bune de securitate cibernetica, fie actiuni deliberat de rau intentionate, poate duce la incalcari ale securitatii informatice prin software si hardware. Progresul produselor este din ce in ce mai critic decat oricand, iar producatorii trebuie sa aiba incredere ca fiecare legatura din lantul lor de aprovizionare este sigura, asa cum ar trebui sa si fie in mod normal.

 

 

 

5. Tehnologie inteligenta care ofera beneficii ecologice

 

Pe langa video, alte tipuri de senzori pot juca un rol in diferite aplicatii de securitate si non-securitate, un exemplu al acestora fiind protectia mediului. De exemplu, o zona critica in care astfel de senzori pot spori gradul de constientizare, intelegere si in care pot fi luate masuri de remediere a calitatii este aerul. Indiferent daca se afla in interiorul cladirilor sau in mediul urban extern, impactul negativ asupra sanatatii si costurile asociate devin o problema tot mai mare. Senzorii inteligenti vor juca un rol central in abordarea problemei la nivel global.

 

 

 

6. Integrarea senzorilor conduce actiuni inteligente

 

In cele din urma, combinarea diferitelor tipuri de senzori pentru a conduce actiuni inteligente va fi o tendinta si acest lucru este deosebit de vizibil in aplicatiile inteligente ale orasului. De exemplu, intr-un oras inteligent, un senzor de miscare conectat la o bariera ar putea declansa o camera care, la randul sau, ar declansa o alerta in centrul de operatii, permitand un raspuns rapid si adecvat. Sau un senzor de mediu ar putea declansa din nou o camera video sau termica pentru a identifica rapid incendiile sau scurgerile, provocand din nou alerte care vor crea un raspuns mai rapid si mai eficient.

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: