Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

Camerele cu senzor Starvis – ce sunt, cum functioneaza si cum le alegi?

Noutate adaugata Joi , 10 Mai 2018, 16:49:09
Camerele cu senzor Starvis – ce sunt, cum functioneaza si cum le alegi?

Poate ai auzit de camerele de supraveghere cu senzor de imagine STARVIS. Suna putin sofisticat, chiar high-tech si par a fi cu un pas inainte in ceea ce priveste inregistrarea pe timp de noapte, nu-i asa?

 

 

Totusi, poate ca nici dupa ce ai cautat pe Google sau pe forumuri nu esti complet lamurit despre aceste tipuri de camere, cum functioneaza ele, care e diferenta intre STARVIS si IR si care sunt costurile, bineinteles.

 

 

Acest articol isi propune sa iti prezinte toate informatiile de care ai nevoie ca sa intelegi cu ce te poate ajuta aceasta tehnologie pentru a beneficia de imagini mai clare, chiar si in conditiile de iluminare cel mai scazute si, deci, sa te asiguri ca securitatea pe timp de noapte nu are de suferit.

 

 

 

 

Ce sunt camerele STARVIS?

 

Asa cum sugereaza numele senzorului, aceste camera pot vedea clar obiecte chiar si in cea mai slaba lumina – in mod normal peste 0.01 Lux, utilizand senzori speciali ca Sony STARVIS. Ce inseamna asta pentru tine?

 

Ochiul uman poate identifica cu greu orice obiect atunci cand iluminarea scade sub 20 Lux. Ei bine, camerele STARVIS, cu capacitatea lor de vizualizare pe timp de noapte chiar si la 0.01 Lux, iti pot oferi imagini mai clare si mai definite decat ar putea ochii tai sa surpinda in intuneric.  

 

 

 

Cum functioneaza viziunea nocturna a camerelor STARVIS?

 

Senzorul standard STARVIS poate fi asemanat cu retina ochiului uman, care este sensibil la lumina ambientala, iar calitatea imaginilor este determinata de cata lumina poate utiliza senzorul impreuna cu lentila camerei. Astfel, marea provocare a camerelor de supraveghere este sa pastreze calitatea imaginilor in intuneric. Deci cum poate senzorul sa inregistreze imagini la calitate ridicata in conditii de iluminare scazuta?  

 

Aceasta tehnologie utilizeaza senzori mai mari si mult mai sensibili, o apertura mai mare si reduce viteza obturatorului pentru a capta suficienta lumina si pentru a genera imagini clare, chiar si atunci cand ochiul uman nu poate identifica nici un obiect. In acest fel, camerele STARVIS pot vedea in intuneric, chiar si atunci cand acest lucru este deosebit de dificil pentru ochii nostri.

  

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: lasi apa de la robinet sa curga intr-un recipient – vei aduna mai multa apa atunci cand lasi apa sa curga pentru mai mult timp, intr-un recipient mai mare. Pe acelasi principiu functioneaza si senzorii STARVIS atunci cand capteaza lumina.

 

 

 

Care este diferenta intre IR si viziunea nocturna STARVIS

 

Aceste tehnologii difera din punctul de vedere al modului in care produs imaginile, distanta viziunii nocturne si culorile imaginilor. De fapt, camerele STARVIS sunt castigatoare la toate aceste categorii.

  

Camerele STARVIS pot genera cele mai bune rezultate folosind lumina naturala pentru a produce imagini de o calitate superioara, datorita senzorilor speciali. Iar imaginile inregistrate noaptea pot fi alb-negru sau color, in functie de sensor si de conditiile de iluminare.

 

Pe de alta parte, vizualizarea pe timp de noapte cu ajutorul LED-urilor infrarosu se bazeaza pe lumina infrarosie pentru a vedea obiectele inconjuratoare, pe o distanta limitata. In plus, pentru ca lumina infrarosie nu este o lumina naturala pe care ochiul uman sa o poata capta, imaginile rezultate vor fi alb-negru.

 

In afara acestor doua modalitati, mai exista o varianta de a activa vizualizarea nocturna: utilizarea unei lampi de securitate. In acest fel, lampa va ilumina o anumita zona si camera de supraveghere va putea monitoriza acel spatiu iluminat. In prezent, vizualizarea pe timp de noapte cu ajutorul LED-urilor infrarosii este mai populara in randul camerelor de supraveghere, datorita costului relativ mic, in timp ce camerele cu senzor STARVIS primesc din ce in ce mai multa atentie si devin un nou trend, datorita avantajelor incomparabile pe timp de noapte.

 

 

 

Avantajele si dezavantajele camerelor STARVIS

 

Da, am putea spune ca STARVIS este sinonim cu o calitate excelenta a imaginilor pe timp de noapte. Dar haideti sa vedem pe ce aspecte este superioara o camera STARVIS.

 

 

 

Avantajele camerelor STARVIS:

 

#1. Camerele STARVIS produc imagini clare

  

Camerele STARIVS au un sensor extrem de sensibil si lentile care garanteaza imagini la o calitate superioara pe timp de noapte la rezolutie High Definition, cea mai populara fiind cea Full HD 1080p.

  

Acest lucru inseamna ca vei putea vedea placute de inmatriculare si fetele oamenilor clar, atat ziua cat si noaptea si nu va mai fi nevoie sa iti faci griji despre posibila reflexie a IR-urilor pe placutele de inmatriculare.  

 

Pentru a garanta calitatea imaginilor pe timp de noapte, adica vei putea identifica clar toate detaliile de care ai nevoie, camerele STARVIS folosesc propriul algoritm inteligent pentru a genera imagini, ori alb-negru ori color, in functie de conditiile de iluminare ale mediului inconjurator.

 

Indiferent daca imaginile sunt alb-negru sau color, acest detaliu nu conteaza atat de mult la o camera de supraveghere. In cele din urma, camera de supraveghere este folosita pentru a aduna probe, iar ele nu devin mai convingatoare pentru simplul fapt ca sunt color.

 

 

 

#2. Camerele STARVIS pot vedea pe distante mai mari

  

In comparatie cu camerele cu LED-uri infrarosu care se bazeaza pe reflexia lumini infrarosie pentru a produce imagini, camerele STARVIS colecteaza lumina naturala, la fel ca ochiul uman.

  

Astfel, aceste camerele pot vedea pe distante mai mari, de exemplu: oameni pe partea opusa a strazii sau un semn stradal.

  

Ca toate tehnologiile, exista si dezavantaje ale acestor camere, indiferent ca sunt PTZ, de exterior, dome sau orice alta forma.  

 

 

 

 

Dezavantajele camerelor STARVIS:

 

#1. Camerele STARVIS sunt putin mai scumpe

  

Nu ar trebui sa fie nici o supriza ca o astfel de camera cu senzori net superiori o sa coste mai mult decat o camera cu un senzor obisnuit.

  

Cu toate astea, o camera STARVIS poate fi mai eficienta din punctul de vedere al costului, pe termen lung.

  

Utilizand lumina naturala, camerele STARVIS sunt mult mai fiabile decat camerele obisnuite si, in acelasi timp, economisesti aproape 12 ore de consum de electricitate pe zi pentru LED-urile IR sau pentru o lumina externa.

 

 

 

#2. Camerele STARVIS pot genera imagini cu dare de lumina

 

Asa cum mentionam la inceputul articolului, camerele STARVIS vor incetini viteza obturatorului ca sa capteze suficienta lumina pentru vizualizarea nocturna. Astfel, imaginile pe care le capteaza pe secunda vor fi reduse, iar rezultatul consta in imagini usor blurate ale obiectelor in miscare.  

 

Acest lucru poate fi un dezavantaj daca ai nevoie sa vezi numarul de inmatriculare al unei masini care paraseste spatiul supravegheat.

 

 

 

 

In ce conditii ar trebui sa folosesti camere STARVIS?

  

Cu un astfel de progres al calitatii imaginilor pe timp de noapte, camerele STARVIS pot fi folosite in multiple situatii, precum: sporirea securitatii casei, supravegherea barului sau a magazinului tau, a afacerii tale etc.

  

Exista chiar si camere STARVIS care sunt utilizate in cercetarile militare si geografice. De exemplu, camerele STARVIS subacvatice au fost capabile sa capteze chiar si lumina emanata de catre organismele prezente in acele conditii.

  

Aceste camere au chiar si mai multe avantaje in camp deschis, datorita distantei mari pe care poate vedea pe timp de noapte.

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: