Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a putea adauga un produs la favorite
INTRA IN CONT

A fost adaugat cu succes la favorite!

User  Contul meu

3 trenduri in analizarea continutului video in 2019

Noutate adaugata Marti , 08 Ianuarie 2019, 14:44:06
3 trenduri in analizarea continutului video in 2019

 

Software-ul de analiza video este o caracteristica bine stabilita a sistemelor moderne de supraveghere video

 

Zilele in care ne bazam exclusiv pe vigilenta personalului de securitate au trecut de mult timp. In prezent, ca exemplu dintr-un studiu de caz remarcabil, o ancheta a unei crime a fost rezolvata in cateva minute folosind analiza video a inregistrarilor provenind de la sisteme de supraveghere.

 

 

 

 

 

 

Cu toate acestea, suntem inca in mod evident la inceput, in ceea ce priveste modalitatile in care aceste sisteme pot exploata volumului imens de inregistrari video capturate zilnic de milioane de camere de securitate din intreaga lume.

 

Tehnologia care contureaza urmatorul pas inainte - si accelerarea ritmului schimbarii - este una care va determina schimbari dramatice in toate domeniile societatii: inteligenta artificiala.

 

Alternativ, cunoscuta ca invatare profunda (deep learning) sau invatarea masinariilor (machine learning) - desi acesti trei termeni nu inseamnă tocmai acelasi lucru – inteligenta artificiala a fost implementata in tehnologiile de securitate fizica deja de cativa ani. Cu toate acestea, ramane insa o tehnologie tanara si marii producatori in acest domeniu considera ca inteligenta artificiala va produce schimbari considerabile in industrie in 2019.

 

 

"Inteligenta artificiala face posibil ca intreprinderile si organele de drept sa ia decizii proactive, bazate pe date, pentru a spori eficienta operationala". Trevor Matz, CEO, BriefCam

 

 

 

Pentru 2019, Trevor Matz, CEO al companiei BriefCam (companie care ofera solutii rapide de analiza video), ofera trei previziuni pentru tendintele pe care ne putem astepta sa le vedem in supravegherea video si analiza continutului video in acest an, cu ajutorul inteligentei artificiale, impreuna cu recunoasterea faciala si serviciile de tip Cloud.

 

Analiza continutului video se intinde dincolo de munca de detectiv de moda veche, potrivit lui Matz, de asemenea presedinte al BriefCam detinuta de Canon.

 

"Software-ul de analiza a continutului video care incorporeaza inteligenta artificiala si tehnologia de invatare profunda este acum valoros mai ales dupa efectuarea investigatiilor", sustine el. "Din cauza vitezei incredibil de rapide si a capacitatilor inteligente, multi gasesc noi modalitati de utilizare a acesteia."El da urmatoarele exemple privind modul in care va fi aplicat software-ul de analiza a continutului video bazat pe inteligenta artificiala:

 

• Companiilor de retail apeleaza la acest serviciu pentru o planificare strategica si proactiva pentru a spori experienta de cumparare a clientilor, generand vanzari mai mari si o mai mare loialitate fata de clienti;

• Organizatiile din domeniul sanatatii care se confrunta cu provocari operationale, cum ar fi gasirea de persoane neautorizate in zonele cu acces restrictionat;

• Centrele de transport imbunatatesc fluxul de pasageri, iar municipalitatile pastreaza in mod proactiv siguranta pe strazile orasului.

 

 

Matz continua: "Inteligenta artificiala face posibil ca organele de drept si companiile sa ia decizii proactive, bazate pe date, pentru a creste eficienta operationala, precum si pentru a le oferi posibilitatea de a recunoaste si de a preveni posibile probleme, inainte ca acestea sa apara".

 

In ciuda vocilor sceptice, recunoasterea faciala va continua sa fie adoptata in numar din ce in ce mai mare, printr-o gama mai larga de aplicatii, in 2019. "Recunoasterea faciala este o mare dezvoltare care este aici pentru a ramane", spune Matz. "Imbunatatita prin invatarea profunda si tehnologia AI, recunoasterea faciala va poate conecta la telefonul smartphone si va poate identifica prietenii in fotografiile dvs. de social media. Si cand ne gandim la analiza continutului video, recunoasterea faciala joaca un rol din ce in ce mai important. In 2019, vom vedea o crestere semnificativa in utilizarea analizei video cu recunoastere faciala pentru a rezolva incidentele mult mai rapid, iar comerciantii cu amanuntulvor putea identifica imediat si mult mai usor furturile”.

 

In cele din urma, Matz, care este la conducerea BriefCam din iulie 2017, considera ca procesarea de margini si cloud computing vor accelera adoptarea analizei avansata a continutului video.

 

"Pe masura ce fisierele video continua sa castige popularitate, necesitatea de a conserva latimea de banda da nastere unei migratii in Cloud si a computerizarii marginale", explica el. "Aceasta deschide posibilitatea analizei avansate a continutului video care prelucreaza date colectate de la camere si dispozitive”. In 2019, anticipam o migratie continua spre Cloud computing si, ca urmare, vom vedea ca analiza continutului video bazata pe inteligenta artificiala devine mult mai larg adoptata in multe industrii, cum ar fi transportul, invatamantul superior, sanatatea, comertul cu amanuntul si multe altele.“

 

BriefCam este un dezvoltator de solutii video "sinoptice" si de invatare profunda pentru revizuirea si cautarea rapida a videoclipurilor, alertarea inteligenta si analiza cantitativa a videoclipurilor. Transformand imaginile video brute in inteligenta actionabila, compania din SUA creeaza solutii pentru autoritatile de aplicare a legii si pentru intreprinderile mari, care nu doar sporesc siguranta si securitatea, ci si identifica eficienta operationala.

 

Importanta invatarii profunde pentru viitorul analizei video a fost, de asemenea, o tema centrala a unei discutii la IFSEC 2018, iar Briefcam va prezenta solutiilor sale de invatare "profunda" la editia din 2019 a IFSEC International, cea mai mare expozitie anuala europeana pentru industria de securitate fizica.

 

 

 

 Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)Cod securitate: